Turgutlu'da Yine Kedi Vahseti

Manisa’nin Turgutlu ilçesinde kasim ayinda bacaklari kesilerek öldürülen 4 kedinin ardindan bugün yine ayni mahallede bacaklari kesilerek öldürülmüs bir kedi bulundu.

Turgutlu'da Yine Kedi Vahseti
Turgutlu ilçesi Selvilitepe Mahallesi’nde Hakan Uykan Parki civarinda 29 Ekim ve 17-18 Kasim tarihlerinde 4 kedinin bacaklari ve kafasi kesilmis olarak bulunmasinin ardindan bugün Manolya Sokak’ta 4 bacagi kesilerek öldürülmüs bir kedi daha bulundu. Turgutlu Hayvanlari Koruma Dernegi Baskani ve üyeleri söz konusu parka giderek incelemelerde bulunurken, emniyet güçleri de olayla ilgili çalismalarini devam ettiriyor.

Daha önceki olaylardan sonra savciliga suç duyurusunda bulunduklarini belirten Turgutlu Hayvanlari Koruma Dernegi Baskani Seyhan Karaduman, "Baskan yardimcimiz Nadide Kursova, ’Bir kedi var, bacaklari kesik’ dedi.

Fotografi görene kadar insallah bir kazadir falan diye düsündüm ama fotograflar geldiginde kedinin 4 bacaginin da kesik oldugunu gördüm. Bir iki ay önce sürekli devam eden hayvanlarin kesilmesi, bacaklarinin kesilmesi olayi devam ediyor hala. Sadece bizler görmüyormusuz. Bu vaka da onu gösterdi. Belki görmedigimiz kaç tane daha hayvanin bacaklari kesildi. Biz buna denk geldik. Artik bunun önüne geçmemiz gerekiyor. Kim yapiyorsa, kimler yapiyorsa biran önce önlem alinmali. Bugün hayvana yapan yarin çocuklara yapacak, insanlara yapacak. Buna bir önlem alinmali. Emniyet müdürlügümüz, valiligimiz, kaymakamligimiz ne yapilmasi gerekiyorsa buna biran önce almasi gerekiyor. Bizler artik bu vakalari görmekten tükendik. Yüregimiz dayanmiyor bu duruma" dedi.

Kaynak: İHA