SANKON, 2022 Yili Ihracat Hedeflerini Açikladi

Sanayiciler Is Kadinlari ve Is Adamlari Konfederasyonu (SANKON) Genel Baskan Yardimcisi Murat Uygur, "2022 yilinda Türkiye ile Arap devletleri arasindaki ithalat ve ihracata en az 15 milyar dolar katki saglamayi hedefliyoruz" dedi.

SANKON Genel Baskan Yardimcisi Murat Uygur yaptigi yazili açiklamada, Türkiye ile Arap devletleri arasindaki ekonomik, ticari, ithalat ve ihracat iliskilerine önem verdiklerini belirtti.

Mevcut iliskileri güçlendirmek amaciyla her türlü girisimde bulunmaya hazir olduklarini ifade eden Uygur, "SANKON kurulusu Arap devletlerinden Misir, Sudan, Cezayir, Irak, Fas, Suudi Arabistan, Yemen, Somali, Tunus, Birlesik Arap Emirlikleri, Ürdün, Libya, Lübnan, Umman, Kuveyt, Moritanya, Katar, Bahreyn, Cibuti’nin baskentlerinde temsilcilikleri aktif olarak çalismakta ve görevlerinin basindadir. 2022 yilinda SANKON üyesi sirketlerimiz Arap devletlerinde insaat, enerji, teknoloji gibi sektörlerde çok sayida projelerde görev almaktadirlar" dedi.



"En az 15 milyar dolar katki saglamayi hedefliyoruz"

Uygur, sözlerini söyle sürdürdü:

"SANKON üyesi çok sayida sirketlerimiz özellikle gida, tekstil, teknoloji ve tibbi malzeme gibi çok sayida sektörde ithalat ihracat yapmaktadir. 2022 yilinda Türkiye ile Arap devletleri arasindaki ithalat ve ihracata en az 15 milyar dolar katki saglamayi hedefliyoruz. SANKON Genel Baskani Ferudun Cevahiroglu, önümüzdeki günlerde Arap devletleri Ankara Büyükelçilikleri organizasyonuyla Türkiye ile Arap devletleri arasinda ekonomik ve ticari iliskilerimize katki saglamak amaciyla bu ülkelerin baskentlerine bir grup is insaniyla ziyaretler gerçeklestirecektir."
Kaynak: İHA