Osmaneli Belediyesi Tarihi Konaklari Satin Alarak Restore Ediyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde belediye yikilmak üzere olan tarihi konaklar alarak, restore ediliyor. Restore edilen konaklar basta konaklama, egitim ve tanitim amaçli kullaniliyor.

Osmaneli Belediyesi Tarihi Konaklari Satin Alarak Restore Ediyor
Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, belediye olarak gayrimenkul alip bunlari degerlendirerek yeni yatirimlarin önünü açtiklarini belirtti.

Sahin, "Aldigi konaklari restore ederek sosyal ve ticari projelerde degerlendiren belediyemiz bir taraftan ilçemiz turizminin büyük deger katiyoruz. Osmaneli tarihi konaklarini yok olmaktan kurtarirken, onlari eski ihtisamlari görüntü ve islevlerine getirerek ilçemize deger katmaya devam ediyor. Kendi insaat ekiplerimizle gerçeklestirdigimiz restorasyonlar sonrasi bir çok konagi da kamunun hizmetine sunduk. Gençlik Merkezi, Asçilik MYO, Tapu ve Kadastro, Kadin Girisimcilik Merkezi, Genç Girisimciler Merkezi, Belediye Hizmet Binasi, Diyanet Baskanligi, kütüphane, özel müze, Is Gelistirme Merkezi, Oteller, Kültür Sanat Merkezi gibi islevlerle konaklarimizi kullaniyoruz. Ailelerin yasayabilecegi bazi konaklari da ihale ederek özel sektöre verip onlarin yerine yeni konaklar alip Osmaneli de restorasyonu yapilmadik konak birakmayacagiz. Yine aldigimiz arsalarda kamu hizmeti için spor salonlari, yüzme havuzlari, hali sahalar, tenis kortlari, basketbol ve voleybol sahalari, salon sporlari, fitnes salonlari, futbol sahalari gibi amaçlar için kullaniyoruz. Saglik, egitim, kamu binalari gibi yatirimlar içinde devlet yatirimlari için bu arsalarin tahsislerini yapiyoruz. Bugün yine bir konak alarak kullanabilecegimiz bir degeri daha kazandik. Dönemimizde aldigimiz gayrimenkulleri degerlendirerek yeni yatirimlarimiza da finansman kaynagi yaratmaya devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA