Manisali Ünlü Sair Ve Yazar Son Yolculuguna Ugurlandi

Uzun süredir tedavi gördügü amansiz hastaliga yenik düsen Manisali sair, yazar ve gazeteci Nazmi Alper Tanriverdi 78 yasinda hayatini kaybetti. Tanriverdi, Hatuniye Camiinde öglen namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Kirtik Mezarliginda topraga verildi.

Manisali Ünlü Sair Ve Yazar Son Yolculuguna Ugurlandi
Babasinin görevi dolayisiyla 1944 yilinda Van’da dogan ve aslen Kütahyali olan Sair, yazar ve gazeteci Nazmi Alper Tanriverdi 78 yasinda tedavi gördügü Manisa Sehir Hastanesinde hayatini kaybetti. Tanriverdi’nin cenazesi öglen namazini müteakip Hatuniye Camiinde kilinan cenaze namazinin ardindan dualar esliginde topraga verildi.

Cenazede esi Habibe Tanriverdi ile çocuklari Hatice Tanriverdi, Elif Erkara ve Evren Tanriverdi’nin oldukça bitkin olduklari görüldü.

Cenaze namazinda Manisali sanatçilar, ailesi ve sevenleri Tanriverdi’ye son vazifelerini yerine getirdi.

Nazmi Alper Tanriverdi kimdir?

Polis olan babasinin görevi dolayisiyla 24 Kasim 1944 tarihinde Van’da dogan Nazmi Alper Tanriverdi, 1946 yilinda ailesi ile birlikte Kütahya’ya yerlesti. Ilk ve ortaögrenimini burada yapti. Eskisehir Tekniker Okulu Makine Bölümünden mezun olduktan sonra bir süre devam ettigi Konya DMMA Insaat Mühendisligi Bölümünü ekonomik nedenlerle 1970 yilinda yarim birakti. Meslegini 1975’te Almanya, 1995’te Amerika’da ve Kütahya TÜGSAS (1965-78) ile Adana’da Çukurova Grubu sirketlerinde (1980-93) basformen olarak çalisip 1997’de emekliye ayrildiktan sonra çalismalarini Manisa’da sürdürdü. Ilk siirini ilkokul çaginda hiç tanimaya firsati olmadigi annesi için yazan ve siir yolculuguna baslayan Tanriverdi, yazdigi siir kitaplari ve açtigi siir sergileriyle sanatseverlerin dikkatini çekmis ve 50. sanat yilinda da kendi evinde özel bir sergi açmisti.

Manisali sair ve yazar Nazmi Alper Tanriverdi’nin güftesini yazdigi, Yilmaz Yüksel’in besteledigi ‘Ben Anadolu’yum’ isimli Hüseyni makamindaki eser 2015 yilinda Amasya’da 11’inci kez düzenlenen Altin Elma Türk Sanat Müzigi Beste Yarismasinda 542 eser arasindan birinci seçilerek Altin Elma ödülünü kazanmisti.

Manisa’nin en eski gazetesi olan Hür Isik Gazetesinde bir dönem Genel Müdürlük de yapan Tanriverdi uzun yillar gazetenin basyazarligini da yapmisti. Evli ve 3 çocuk babasi Tanriverdi siirlerinde Alperi mahlasini da kullandi. Birçok gazetede köse yazarligi da yapan Tanriverdi’nin çok sayida ulusal ödül ve plaketi de bulunuyordu.

Manisa’nin Sehzadeler ilçesindeki evinde 50. sanat yilina özel açtigi sergide konusan Tanriverdi, siirin kendisi için bir yasam tarzi oldugunu vurgulayarak, “Siir her ne kadar duygularin dili olsa da benim için bir yasam tarzi. Çok duygusal bir insanim. En ufak bir seyde burnumun diregi sizlar, hüzünlenirim. Siirlerimin içinde belki çok nadirdir içinde hüzün olmayan, bir elin parmaklarini geçmez.” seklinde konusmustu.
Kaynak: İHA