Kartal'da '6.Vedat Günyol Deneme Ödülü' Sonuçlari Açiklandi

Kartal Belediyesi, çevirmen, elestirmen, ögretmen, yayinci ve yazar Vedat Günyol anisina düzenledigi deneme yarismasinin "6. Vedat Günyol Deneme Ödül Sonuçlari" yürütme kurulu tarafindan açiklandi.

Kartal'da '6.Vedat Günyol Deneme Ödülü' Sonuçlari Açiklandi


Kartal’da deneme türünün edebiyatimizda özgün ve seçkin yazarlarindan Vedat Günyol’un anisini yasatmak, onu yeni kusaklara tanitmak üzere Kartal Belediyesi öncülügünde Türkiye Yazarlar Sendikasi Türkiye PEN Yazarlar Dernegi, Cumhuriyet Gazetesi, Kirmizi Kedi Yayinevi ve Istanbul Atatürk Lisesi Mezunlari Vakfi’nin destegiyle düzenlenen “6. Vedat Günyol Deneme Ödülleri” sonuçlari yürütme kurulu tarafindan açiklandi. 14 Kasim 2021 tarihinde yarismaya 43 katilimcinin katildigi belirlendi.



Deneme ödülüne “Kanun Hükmünde Yalnizliklar” eser seçildi

Seçici kurulun etik, poetik duyarliligini aktüel, politik sorumlularla iliskili biçimde ortaya koyabilme cesareti gösterebildigi ve Vedat Güngör, yazin ve düsünce geleneginin aydinlik iyimser çizgisine önemli katkilarda bulundugu için Vedat Günyol deneme ödülüne “Kanun Hükmünde Yalnizliklar” baslikli doyasiyla Mazlum Çetinkaya uygun görüldü.



Vedat Günyol Juri Özel Ödülü “Devinimler” isimli yapita seçildi

Kitaplarla, yazarlarin sözleriyle yasama yeni bir renk, yeni bir boyut kattigi, yazmanin insani teklikten çokluga, çigliktan kahkahaya ulastiracaginin bilincini yalin bir dil, etkili bir anlatimla yansittigi için Safak Baba Pala’nin "Devinimler" adli yapitina Vedat Günyol Juri Özel Ödülü verildi.



Genç Deneme Yazari Ödülü’ne “Daraltilmis Yeni Baski" isimli eser layik görüldü

Siire, sairlere, edebiyata, kitaplara, kitap fuarlanna, yasamayan yazarlara dair yazdigi, dilin imkanlarini yokladigi, bakis açisini daraltip derinlestirdigi elestirel, sade ve etkileyici denemelerini topladigi "Daraltilmis Yeni Baski" kitabi ile Hakan Unutmaz 6. Vedat Günyol Genç Deneme Yazari Ödülü’ne layik görüldü.



“Vedat Günyol, genç kusaklara mal edilmesi gerekir”

Seçici Kurul üyelerinden Celal Ülgel, “Bizim edebiyatimizda yazin evrenimizde birçok açidan ilkleri gerçeklestiren bir yazardir. Özellikle yasadigi gibi düsünen, düsündügü gibi yasayan bir kisi olmasi açisindan örnek teskil etmektedir. Yazarlarimizin içerisinde sosyalist olanlar çokça vardir ama bunlarin içerisinde mülkiyeti reddeden hiçbir mülk sahibi olmayi kabul etmeyen tek yazar Vedat Günyol’dur. Bu nedenle onun bütün mülkü kitaplaridir, düsünceleridir ve zamanidir. Bu açidan Vedat Günyol, mülkiyeti reddeden bir yazar olarak genç kusaklara mal edilmesi gerekir. Genç kusaklara örnek olmadi gerekir“ dedi.



Ödüller, pandemi kosullarinin olanak tanimasi kosuluyla 6 Mart 2022 Pazar günü saat 14.00’te Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törende sahiplerine verilecek.
Kaynak: İHA