Davraz'da Düzenlenen Motosnow Yarislari Nefes Kesti

Türkiye Motosiklet Federasyonu gözetiminde, Isparta Valiligi ev sahipliginde ve Isparta Belediyesi’nin katkilariyla Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi’nde düzenlenen 4. Türkiye Motosnow Yarislari nefesleri kesti.

Davraz'da Düzenlenen Motosnow Yarislari Nefes Kesti


Türkiye’de ilk kez 2014 yilinda Davraz’da düzenlenen motosnow yarislari Türkiye’nin tek motosnow yarismasi olma özelligini hala sürdürüyor. 3 profesyonel 3 de hobi grubu olmak üzere start verilen motosnow yarislarina amatör ve profesyonel 60’a yakin sporcu katildi.

Toprak, kum ve engebeli arazide yapilan motokros yarismalarina da aliskin sporcular kar üzerinde de yeteneklerini gösterdi. Kimi zaman zor anlar yasayan sporcular damali bayragi görebilmek için kiyasiya mücadele etti. Kayak severlerin gözdesi Davraz’da düzenlenen heyecan dolu etkinlige vatandaslar da yogun ilgi gösterdi.

Izleyiciler yarismacilara alkislarla destek verirken motosnow yarislarinin ilk start bayragini Vali Ömer Seymenoglu salladi. Tüm sporculara basarilar dileyen Seymenoglu organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür etti. Padok alaninda incelemelerde bulunan Vali Seymenoglu 14 yasindaki Selen Tinaz isimli yarismaciyla yakindan ilgilendi. Selen’in yakinlarina neden agladigini soran Vali Seymenoglu, “Bayanlar kategorisinde yaristi, ancak zorlu parkurda düserek istedigi dereceyi elde edemedi onun için agliyor” cevabini alinca Selen’i teselli etti. Vali Seymenoglu “14 yasinda buraya gelerek yarisiyorsun, bu kocaman motoru kar üstünde sürüyorsun. Bence çok ama çok basarilisin. Lütfen seneye bir daha gel ve tekrar yaris. Eminim ki basarili olacaksin” diye konustu.

Kiyasiya geçen yarismalarin ardindan Vali Ömer Seymenoglu, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, protokol üyeleri ve sponsor firma temsilcileri tarafindan dereceye giren sporculara madalya, kupa, para ödülü ve çesitli hediyeler verildi.

Ödül töreninin sonunda kürsüye çagrilan genç yarismaci Selen Tinaz’a ise en genç sporcu ödülü verilerek tebrik edildi.
Kaynak: İHA