Seçer, 'Merek'te Incelemelerde Bulundu
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Yenisehir ilçesinde yer alan ve kisa süre içerisinde kapilarini açacak olan ’Mercek Mesleki Egitim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Seçer, “Bütün gençlerimizi, ihtiyaç sahibi gençlerimizi ya da meslek edindirme konusunda kurs almak isteyen gençlerimizi davet ediyoruz” dedi.

Baskan Seçer, inceleme sirasinda yaptigi degerlendirmede, ’Mercek’in isminin, ‘İçel’ ve ‘Gelecek’ kelimelerinden geldigini ifade ederek, "Yenisehir’de açiyoruz. Ama su anda halihazirda bir tane Halkkent’te çok güzel bir bina yaptik. Hakikaten muazzam bir toplum merkezi. Içinde yok yok. Kresten emekli evine, meslek kursu verecegimiz atölyelere, dershaneye kadar. Taziye evimiz var. Ben geçen gittim ve çok güzel de bir bina yapmislar. Orasi hazir. Bir de Tirmil’da BM Yüksek Komiserligi ile yaptik" ifadelerini kullandi.
“Bütün gençlerimizi davet ediyoruz.”
Bu merkezi yeni olusturduklarini kaydeden Seçer, söyle devam etti; "Mesleki kurslar verecegimiz bir meslek edindirme merkezi. Yenisehir’de ilk merkezimizi faaliyete geçirdikten sonra Tirmil Sanayi’de yine ikinci merkezimizi faaliyete geçirecegiz ve ardindan da Halkkent’te açacagiz. Orada yaptigimiz Toplum Merkezi, o kompleks binada, yine meslek edindirme kurslarimizi hayata geçirecegiz. Burada girisimcilik, bilisim ve giyim konusunda egitimlerin verildigi ve meslek ögretildigi bir alan olusturacagiz. Ya da bir birikimi, bir mesleki formasyonu olan yurttaslarimiza da daha etkili meslegini icra edebilme ya da müktesebatini artirmak için burada bizden yararlanabilecekler. Teknoloji konusunda, bilisim konusunda önemli egitimler verilebilecek. Yine özellikle son günlerde bölgedeki Rus nüfusun da arttigini düsünürseniz, Rusça, Almanca gibi bölgede su anda aranilan yabanci diller konusunda da önemli egitimlerin verilecegi bir merkez olacak. Bugünden itibaren de basvurular
basladi.
’mersin.bel.tr’ ya da ’Teksin İçel’ araciligiyla bizlere gençlerimiz müracaat edebilir. Burada egitimleri sonucunda alacaklari sertifika, milli egitim tarafindan da geçerli sayilacak. Çünkü is birligiyle bunlari biz yapiyoruz. Yani milli egitim onayli bir sertifika da edinilmis olacak. O sertifikalar da zaten birçok noktada onlarin önünü açan bir referans olacak. Bütün gençlerimizi, ihtiyaç sahibi gençlerimizi ya da meslek edindirme konusunda kurs almak isteyen gençlerimizi davet ediyoruz.”
Girisimcilik, giyim üretim teknolojisi ile bilisim alanlarinda egitimler verilecek
Büyüksehir Belediyesinin öz kaynaklariyla kurulan ’Mercek Mesleki Egitim Merkezi’nde 18 yas üstü tüm vatandaslara girisimcilik, giyim üretim teknolojisi ile bilisim alanlarinda egitimler verilecek. Egitimlerin en az 2 hafta, en fazla 3 ay olmasi planlaniyor. Teknoloji ve Bilisim Atölyesi’nde, 2 ve 3 boyutlu bilgisayar destekli çizim, yapay zekâ uygulamalari, robotik kodlama gibi egitimler verilecek. Giyim Üretim Teknolojileri Atölyesi’nde ise tekstil sektörüne ara eleman yetistirilmesi konusunda egitimler gerçeklestirilecek.
