Sanliurfa'da 10 Okula Atölye Müjdesi

Sanliurfa’nin Haliliye Ilçe Belediyesi’nin destekleriyle “Bir Çati Bir Firça” projesi kapsaminda ilçedeki 10 okula daha atölye kuracaklarinin müjdesini verdi.

Sanliurfa'da 10 Okula Atölye Müjdesi
Haliliye Belediyesi’nin destekleri ve Sanliurfa Valiligi Koordinasyonunda Yenisu Kirsal Mahallesinde Oyun ve Beceri Atölyesi kuruldu. Sanliurfa Kültür ve Egitim Arastirma Vakfi’nin (SURKAV) baslatmis oldugu, “Bir Çati Bir Firça” kampanyasi kapsaminda Yenisu Ilk ve Orta Okulunda kurulan atölyeyi Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat ziyaret etti. Ziyarete Sanliurfa Vali Yardimcisi ve Haliliye Kaymakami Metin Esen, Il Milli Egitim Müdürü Fevzi Kurt, Haliliye Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Vural, Ziraat Odasi Baskani Ahmet Eyyüpoglu, Yenisu Mahalle Muhtari Mustafa Aksu, SURKAV görevlileri, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri eslik etti.

Canpolat, “Haliliye ilçemizin Yenisu Mahallesindeyiz. Burada devletimiz tarafindan 12 derslikli bir okul insa edildi. Bölgemize ve özellikle de Yenisu Mahallemize yakisir bir sekilde. Insallah burada gençlerimizle birlikte yerelde bizlerin ve Ankara’da hükümetimizin çalismalariyla Haliliye’mizi güzellestirmeye, Haliliye’mizin gençlerini gelecege hazirlama adina her türlü gayreti ortaya koyacagiz. Her zaman için çocuklarimizin, gençlerimizin egitim çalismalarinda yanlarinda oldugumuzu ifade eder, saygilar sunarim” dedi.

Vali Yardimcisi ve Haliliye Kaymakami Metin Esen ise, “Sanliurfa Kültür ve Egitim Arastirma Vakfimizin baslatmis oldugu, planlamis oldugu Bir Çati Bir Firça Projesi adi altinda okullarimiza açilmasi düsünülen beceri atölyelerinin ilkini Yenisu Mahallemizdeki okulumuzda açiyoruz. Belediye Baskanimiz Mehmet Canpolat, ayni projeden 10 köyümüze daha bu projenin uygulanmasina destek olacagini ifade etti.

Ben huzurlarinizda kendilerine tesekkür ediyorum. Haliliye olarak, ögrencilerimizin egitim materyalinden, kaynak ve okullarimizin çevre düzenlemesine kadar eksiklerin tamamlanmasinda her anlamda bize destek olan Belediye Baskanimiza bu öncülügünden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA