Kars'ta Gerçegi Aratmayan Çig Tatbikati

Kars’ta UMKE öncülügünde AFAD, 112 ekiplerinin katilimiyla gerçegi aratmayan çig tatbikati yapildi.

Kars'ta Gerçegi Aratmayan Çig Tatbikati
Kars’a 20 kilometre uzaklikta bulunan 2 bin 262 rakimli Yanhi Dagi bölgesinde gerçeklestirilen tatbikatta senaryo geregi 1 kisinin üzerine çig düstü.

Durumun 112’ye bildirilmesiyle birlikte olay yerine UMKE, AFAD, AFAD Gönülleri ve 122 saglik ekipleri sevk edildi.

Bölgeye ulasan ekipler, çig altinda kalan 1 kisiye ulasma için aratma kurtarma çalismasi baslatti.

UMKE ve AFAD ekipleri tarafindan arama-kurtarma çalismasi sonrasinda çig altinda kalan vatandaslara ulasilarak kurtarildi. Çig altindan çikarilan vatandas daha sonra 112 ekiplerine teslim edildi. Ilk tedavileri olay yerinde yapilan yarilar daha sonra ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

Gerçeklestirilen tatbikatla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulunan Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoglu, “Afet tatbikati dolayisiyla ilimizde kis sartlarinin yogun oldugu bir il oldugu için bizde ilimizde çig felaketlerine hazirlik amaciyla tatbikat gerçeklestirdik. Senaryo geregi AFAD gönüllüleri ve AFAD çalisanlariyla beraber vakanin oldugu bölgeye intikal edildi. Burada arama-tarama çalismalari sonrasinda bir vatandasimizin çig altinda oldugu tespiti yapilarak sonrasinda profesyonel ekiplerimizle beraber vatandasimizi sag olarak çig altindan çikardik. Daha sonra 112 ekilerimiz il müdahalesini yaparak hastaneye ulastirdi” dedi.

Son olarak söz alan Kars Il AFAD Müdürü Oktay Aygan, “Burada isbirligi ve dayanisma içerisinde bir tatbikat gerçeklestirdik. Normalde rutinde yasadigimiz afet ve acil durumlarda çok uyumlu ve isbirligi içerisinde çalisan Kars UMKE’mize ve onun yetkililerine tesekkür ediyorum. Vatandaslarimiz magdur olamasin diye her alanda yaptigimiz çalismalara bir yenisi daha eklendi” dedi.

Yapilan tatbikat sonrasinda AFAD gönüllülerine sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA