Kardelen'e Güvenli Gida Sertifikasi

Bursa’nin yerel lezzeti kestane sekerini Kardelen, Yaylacik ve Cardelion markasiyla yurtiçi ve yurtdisi pazara sunan Ilka Sekerleme, gidada kalite ve güvenligi ön planda tutan sertifikasyon sistemi FSSC 22000’nin güncellenmis üst versiyonu 5.1 belgesi aldi. Ilka Sekerleme’ye belgesini, FSSC 22000’in Türkiye’deki akreditasyon kurulusu olan TSE yetkilileri verdi.

Kardelen'e Güvenli Gida Sertifikasi
Ilka Sekerleme Kalite AR-GE Müdürü Ebru Aygün, gida güvenligi ve kalitesi konusunda oldukça titiz davrandiklarini belirterek, ilgili kuruluslardan bu amaçla belgeler alarak güvenilir firma imajini güçlendirdiklerini söyledi.

30 yillik üretim tecrübesine sahip Ilka Sekerleme’nin 2007 yilinda ISO 22000 Gida Güvenligi Yönetim Sistemi Belgesi ve 2019 yilinda ise FSSC 22000 5.0 Gida Güvenligi Sertifikasyon Belgesi alan sektördeki ilk firma oldugunu belirten Aygün, simdi de FSSC 22000’in güncellenmis 5.1 versiyonunu olusturan belgeyi almaya hak kazandiklarini söyledi.

Güncellenme sonrasi belirlenen yeni kriterleri eksiksiz bir sekilde yerine getirerek, akreditasyon yetkili kurulusu TSE’den belge aldiklarini kaydeden Ebru Aygün, “Yeni belge bize gida savunmasi, taklit, tahsis, alerjen yönetimi, çevresel izleme, operasyonel ön gereksinim programlarinin dogrulanmasi konularinda kendimizi gelistirme zorunlulugu getiriyor. Yapilan denetimlerden basariyla geçerek sektöre öncülük etme anlaminda yeni bir adim attik” dedi.

Kalite AR-GE Müdürü Ebru Aygün, Ilka Sekerleme olarak gida güvenligi ve kalite konusunda tüm adimlari attiklarini belirterek, bugüne kadar aldiklari sertifikalarla bunu kanitladiklarini söyledi.

FSSC 22000 5.1’in, sirketlere gida güvenligi risklerini yönetme ve güvenli ürünler saglamak için siki bir denetim yükümlügü getirdigini vurgulayan Aygün, “Belgelerimiz müsterilerimizin ürünlerimizi gönül rahatligiyla tüketmelerine imkan sagliyor. Müsterilerimize, hammadde tedarikinden ürünün tüketiciye ulasincaya kadarki tüm asamalari için siki bir gida güvenligi sistemine sahip oldugumuzu göstermis oluyoruz. Güvenli gida ve kalite konusunda sektöre öncülük etmekten gurur duyuyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA