Kanada'da Polis Parlamento Önünde Kontrolü Sagladi

Kanada’da zorunlu asi uygulamasi ve Covid-19 tedbirlerine karsi baslatilan protestolarin ardindan polis parlamento önünde kontrolü sagladi.

Kanada'da Polis Parlamento Önünde Kontrolü Sagladi


Kanada’da kamyon sürücüleri "Özgürlük Konvoyu" adiyla zorunlu asi uygulamasina ve Covid-19 tedbirlerini protesto etmek amaciyla 29 Ocak’ta baskent Ottowa’ya ulasmisti. Kanada polisi bugün ise, protestocularin geçtigimiz ayin sonundan itibaren isgal edilen parlamento binalarinin bulundugu caddeye girislerini önlemek için Quebec’ten baskente giden bir köprüyü kapatti. Protestocularin siddeti arttirdigi gerekçesiyle güvenligin saglanmasi için biber gazi kullanan polis 47 protestocuyu gözaltina aldi. Yasanan olaylarin ardindan polis parlamento önündeki kontrolü sagladi.

Protestolar nasil baslamisti?

Özgürlük Konvoyu protestolari, baslangiçta zorunlu asi uygulamasina tepki vermek için düzenlenmisti, ancak kisa süre sonra COVID-19 önlemleri ve Justin Trudeau hükümetine yönelik genis bir saldiriya dönüstü. Ottawa sakinleri, kamyoncu protestocular tarafindan korkutulduklarindan sikayet ederek araliksiz korna çalmalarini durdurmak için mahkeme emri çikardi. Kanada Basbakani Justin Trudeau, Kanada tarihinde ilk kez federal hükümete korona virüs kisitlamalarina karsi devam eden ablukalari ve protestolari bastirmasini için geçici yetkiler veren Acil Durum Yasasi’ni yürürlüge koydugunu duyurmustu.
Kaynak: İHA