Gaziantep'te Hasere Ile Mücadele Devam Ediyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, önlem alinmadiginda halk sagligi sorunu haline gelebilen sivrisinek ve haserelere karsi kislak mücadelesini hiz kesmeden devam ettiriyor.

Gaziantep'te Hasere Ile Mücadele Devam Ediyor
Il genelinde ilaçlama Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri ve Engelliler Daire Baskanligi Hasere ile Mücadele ve Ilaçlama Hizmetleri Sube Müdürlügünce araliksiz sürüyor. 120 personel, 49 araçla 9 ilçede özellikle sivrisinek ve hasere olusumuna sebep olan larvalarinin üreme kaynaklari olan bina bodrumlari, rögarlar, kapali kanallar, fosseptik çukurlarinin bulundugu alanlarda kislak mücadelesi kapsaminda ilaçlama çalismalari kontrollü olarak yürütülüyor.

’’Yaz aylarindaki popülasyonu azaltacagiz’’

Yapilan çalismalarla ilgili bilgiler veren Hasere ile Mücadele ve Ilaçlama Hizmetleri Sube Müdürü Mahmut Hezer, sivrisinek ve hasere mücadelesinin kesintisiz devam ettigini aktararak su bilgileri verdi:

“Sivrisinekler türe ve iklime bagli olarak ergin veya larva seklinde bina bodrumlari, kuyu ve fosseptiklerde, bitmemis insaatlarda ve terk edilmis binalarda ya da yer alti kanallarda kisi geçirebilirler. Bu tip alanlarda düzenli araliklarla yapilacak ergin ve larva mücadelesi ile yaz aylarinda karsilasilacak popülasyonu büyük ölçüde azaltmis olacagiz. Kis dönemi boyunca ergin sivrisineklerin barindigi bina bodrumlari, yer alti kanalari, kuyular ve fosseptikler, yeni insaatlar, terk edilmis binalar, çatilar vb. yerler ekiplerimiz tarafindan kontrol edilerek ve uygun ilaçlama yöntemleriyle buralara müdahale ediyoruz. Merkezi sistem ile isitilan binalarda kalorifer daireleri, bina bodrumlari, kapali otoparklar kontrol edilecek ve kanalizasyon sistemlerinde, rögarlar ve yagmur suyu kanallarinda, mazgallarda termal sicak sisleme yöntemiyle uygulamalarimiza devam ediyoruz.”
Kaynak: İHA