Dublör Kullanan Dolandirici Çetesi Çökertildi

Gaziantep’te sahte kimlik ve dublör kullanarak 50 milyon TL’lik bir dolandiriciliga imza atmak isteyen biri kadin 3 kisilik çete polis tarafindan yapilan operasyon ile çökertildi.

Dublör Kullanan Dolandirici Çetesi Çökertildi
Gaziantep’te 15 Subat 2022 tarihinde Sahinbey Tapu Müdürlügünde meydana gelen yaklasik 50 Milyon TL degerindeki arsanin sahte kimlik ve dublör kullanilmak suretiyle A.Z. isimli süpheli sahsin üzerine geçirmeye çalisan süpheli sahislarin yakalanmasina yönelik KOM Sube Müdürlügü ekiplerince çalisma baslatildi. Cumhuriyet Bassavciligimiz koordinesinde yürütülen operasyon kapsaminda arsa devir islemleri için sahte kimlik kullanan dublör M.Y, söz konusu arsayi üzerine almaya çalisan A.Z ve bu sahislara aracilik yaptigi tespit edilen Ö.B isimli 3 süpheli sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Sahislar yapilan yasal islemlerin ardindan sevk edildigi adli merciler tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolandiricilikta dublör yöntemine dikkat

Türkiye’de yeni bir yöntem olan dolandiricilikta dublör kullanimi ilk kez 26 Kasim 2021 tarihinde yine Gaziantep’te ortaya çikmis, yaklasik 3 ay önce meydana gelen olayda bir vatandasin e-Devlet sifresini çalan dolandiricilar dublör kullanip vatandasin arsasini satmaya çalisirken polis ekiplerince suçüstü yakalanmisti. F.D. isimli vatandasin e-Devlet sifresini ele geçiren 4 sahis, F.D.’ye benzeyen bir dublör de kullanarak, F.D.’ye ait 5 buçuk dönüm arsayi satmak isterken Sahinbey Tapu Dairesinde gerçeklestirilen operasyon ile yakalanmis, dolandiricilarin arsa satisi için bir kisiden de 100 bin lira kaparo aldiklari belirlenmisti.

Sahislar çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA