Çinli Brian'dan Yüksekovalilara Tar Konseri

Çinli Brian Li, Iran yöresine ait müzik aleti olan ’Tar’i Hakkari’nin Yüksekova halki için çaldi.

Çinli Brian'dan Yüksekovalilara Tar Konseri
Farkli ülkeleri görmek için yola çikan Çinli Brian Li,Türkiye’nin Hakkari iline bagli Çaldiran ilçesine geldi.

Türkiye Dagcilik Federasyonu Rehberi (Hakkâri Mihmandari) Iskender Kahraman’in rehberliginde Yüksekova’yi karis karis gezen Brian Li, Yüksekova’nin tüm güzellikleri ve misafirperverligi karsisinda hayran kaldi. Gittigi her yerde Iran yöresine ait müzik aleti olan ’Tar’i çalan Brian Li, Yüksekova halkinin çok misafirperver oldugunu ifade ederek, “Dünyayi gezme programim kapsaminda Irak’a, oradan da Van’a geldim. Yüksekova’nin çok güzel bir yer oldugunu duyduktan sonra Rehber Iskender Karaman’a ulastim. Onunla birlikte ilçeyi geziyoruz. Yüksekova insani çok iyi ve çok misafirperverdir. Ben ilk defa burada esnafin esyayi parali satmadigini gördüm” dedi.

Yüksekova’da hiçbir güvenlik sikintisiyla karsilasmadiginin altini çizen Brian Li, “Ben buradan tüm turistlere sesleniyorum. Gönül rahatligiyla Yüksekova’ya gelin” ifadelerini kullandi.

Çaldigi müzik aletinin Iran’a ait bir müzik aleti oldugunu belirten Brian Li, gittigi her yerde bu müzik aletini çaldiginin ve herkesin begendigini söyledi.



Türkiye Dagcilik Federasyonu Rehberi (Hakkâri Mihmandari) Iskender Kahraman ise Çin’den gelen Brian Li’nin misafirleri oldugunu dile getiren Brian Li, “Ben bölgenin turist rehberiyim. Tüm dünyayi gezerek Irak’a gelmis, oradan da Yüksekova’yi merak etmis ve buraya gelmis. Bizde Rehber olarak ona Yüksekova’da gezdiriyoruz. Yüksekova’nin güzellikleriyle ve misafirperverligiyle tanistirdik ve gayet memnun kaldi. Bundan sonrada da ayni azimle gelen turistlere Yüksekova’yi tanitacagiz” diye konustu.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Izzettin Metin de, “Aslinda bu çok sevindirici bir olay. Böyle turistlerin Yüksekova’da olmasi beni sahsen çok duygulandirdi. Türkiye Dagcilik Federasyonu Rehberi Iskender Kahraman’in rehberliginde Yüksekova’yi geziyor ve taniyor. Dili vardir aslinda müzik evrenseldir diye. Bu çaldigi enstrümantal çok hosuma gitti. Kendisinin Yüksekova’yi begenmesi, cografyamizi begenmesi ve onu burada da konut etmemiz sevindirici bir sey. Devamini da bekliyoruz” dedi.

Yüksekova aslinda tüm güzelliklere açik bir memleket diyen Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen de, “Çinli kardesimiz, Yüksekova’yi gezerek insanlarimizdan memnun kaldigini belirtti.

Bizde bugün rehberlik yapan Iskender Karaman’in sayesinde tanidik ve çokta güzel oldu. Çinli kardesimiz bize bugün Iran yöresine ait müzik aleti olan Tar’i çaldi ve bundan da keyif aldik. Insallah bundan sonrada da ayni sekilde gelen tüm turistlere kapilarimizi açacagiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA