Çinar Bilgievinde Çalismalar Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Çinarli çocuklar için yaptigi ve bin ögrencinin faydalanacagi Bilgievinde insaat çalismalari basladi.

Çinar Bilgievinde Çalismalar Basladi
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, kent merkezi ve ilçelerde çocuk, genç ve ekonomik sebeplerden dolayi okuma imkani kisitli olan kizlara yönelik ücretsiz egitim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi, bin ögrencinin faydalanacagi Çinar Bilgievi için çalismalara basladi.

Agustos’ta tamamlanmasi planlanan yeni Bilgievi’nde 6 akilli sinif, kütüphane, akil ve zeka, bilisim, müzik ve resim siniflari yer alacak. Ayrica Çinarli vatandaslarin yararlanmasi için el sanatlari siniflari, fitness ve kuaför egitim salonlari da bulunacak.

Çocuklar, Bilgievi’nde ücretsiz Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Ingilizce dersleri egitimi alacak. Alaninda uzman egitmenlerin görev yapacagi yeni egitim yuvasinda ana dersler disinda çocuklar, idare tarafindan belirlenen tarihlerde kültürel, sosyal ve spor aktivitelerinden de ücretsiz sekilde yararlanacak.
Kaynak: İHA