Talas'ta Yuvalar Daha Sicak Olacak

Talas Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi emeklilere ve ailelere, 3 ay süreyle nakit kis destegi saglayacak. Bu amaçla olaganüstü toplanan Talas Belediye Meclisi, ilçede ikamet eden emekliler de dahil ihtiyaç sahibi ailelere ocak, subat ve mart aylarini kapsayan dönemde, aylik 250’ser lira nakit yardim yapilmasini oybirligi ile karara bagladi.

Talas'ta Yuvalar Daha Sicak Olacak
Alinan kararin detayiyla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, ‘Yuvalar daha sicak, Gönüller bir olsun’ anlayisiyla hareket ettiklerini ve amaçla ihtiyaç sahiplerine Nakit Kis Desteginde bulunacaklarini söyledi.

Baskan Yalçin devletin, kisi basi aylik bin 400 TL’nin altinda geliri olanlari ihtiyaç sahibi saydigini belirterek, “Ocak, subat, mart aylarinda ihtiyaç sahiplerine yakacak yardimi yapalim diye bir karar aldik. Bu duruma uygun bize ve vakfa kayitli yaklasik 4 bin ailenin oldugunu tespit ettik. Muhtarlarimizla yaptigimiz görüsmelerde de 2 bin 600 civarinda emeklin bu kategoriye girdigini öngördük. Buradan hareketle toplam 6 bin 600 civarinda bir basvuru olmasini bekliyoruz. Bu da ortalama 5 milyon TL’yi bulacak ve biz buna uygun bütçeyi hazirladik” dedi.

Yardimlardan nasil yararlanilacagina dair bilgiler de veren Baskan Yalçin; “Kaymakamliklarin sosyal yardimlasma vakiflari, devletin bütün birimleriyle ortak veri tabani olarak çok donanimli bir konuma sahip. Buraya isim soy isim ve T.C kimlik numarasi girilince kimin ihtiyaç sahibi oldugu belli oluyor. Biz de Talas Sosyal Yardim ve Dayanisma Vakfi ile belediyemiz arasinda bir protokol yaptik. Ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda birlikte çalisacagiz. Sonra da Vakifbank’tan aldigimiz kartlara ocak, subat ve mart aylari boyunca 250’ser lira yükleyecegiz. Dileyen elektrik, su veya dogalgaz faturasini ödeyebilir dileyen de alisveris yapabilir” diye konustu.

Talas Belediyesi tarafindan ’Yuvalar Daha Sicak, Gönüller Bir Olsun’ yaklasimiyla hayata geçirilen Nakit Kis Destegine basvurular iki noktadan yapilacak. Tramvay son duragi karsisindaki Talas Belediyesi Kültür Müdürlügü binasindaki Sosyal Destek Hizmetleri biriminin yani sira Dedeoglu Camii yanindaki Osmanli Evi’nde basvurular kabul edilecek.

Ayrica konu ile ilgili mesai saatleri dahilinde 0352 503 12 51, 0533 151 24 69, 0534 377 85 55 ve 0533 465 06 41 numarali telefonlardan bilgi alinabilecek.
Kaynak: İHA