Sanliurfa'da Tarim Fuari Bereketi

Sanliurfa’da gerçeklestirilen ‘Gida Tarim ve Hayvancilik Fuari’ bölge çiftçisinin akinina ugradi. Önceki gün Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardimcisi Metin Esen ve çok sayida protokol mensuplarinin açilis kurdelesini kestigi fuarda ziyaretçi sayisi 10 bini geçti.

Sanliurfa'da Tarim Fuari Bereketi
Tarim, gida ve hayvancilik sektöründe faaliyet gösteren 85 sirketin 200’e yakin markasini sergiledigi fuara Sanliurfa’nin yani sira Diyarbakir, Mardin, Gaziantep gibi tarimsal üretimin yogun gerçeklestirildigi çevre sehirlerin çiftçileri de yogun ilgi gösterdi.

20 bin ziyaretçi bekleniyor

15 bin metrekarelik alanda traktörden tarim makinelerine, günes enerjisi panellerinden tohuma, gübreden ilaca yüzlerce ürünün sergilendigi Sanliurfa Gida Tarim ve Hayvancilik Fuari, bugüne kadar bölgede düzenlenen en büyük organizasyonlardan biri oldu.

Fuarda, tarimsal mekanizasyon ve teknolojileri, sera teknolojileri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, tarim, fide, fidan, bahçecilik, traktörler, biçerdöverler, tarim alet ve makineleri, canli hayvan yetistiriciligi, süt ve süt endüstrisi gibi sektörler bir araya geldi.

Tarim ve Orman Bakanligi, Sanliurfa Valiligi, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi, Sanliurfa Ticaret Borsasi, Sanliurfa Ziraat Odasi, KOSGEB gibi kurumlarin destegiyle gerçeklestirilen fuarin 19 Subat Cumartesi gününe kadar 20 bin ziyaretçiye ulasmasi bekleniyor.

Katilimci da ziyaretçi de memnun

Gida Tarim ve Hayvancilik Fuari’nin organizasyonunu gerçeklestiren Gold Fuarcilik’in Yönetim Kurulu Baskani Yildirim Özkanli, Sanliurfa’nin özledigi fuara kavustugunu belirterek, “Yöre çiftçisi geçtigimiz sezon basta pamukta olmak üzere verimli bir dönem geçirmisti. Moraller yüksek oldugu için fuardaki her ürün ilgi çekti. Örnegin sergilenen her traktör alicisini buldu. Birçok firma taleplere cevap vermekte zorlandi. Ekim öncesi gerçeklestirdigimiz bu fuari önümüzdeki yillarda daha da gelistirerek sürdürecegiz. Ilk olmasina ragmen fuarimiza yurtdisindan firma katilimi saglanmis olmasi bu organizasyonun gelecekte uluslararasi boyuta tasinabileceginin göstergesi. Destek olan tüm kuruluslarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA