Önce Alisveris Yaptilar, Sonra Denetlediler

Gida ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV oraninin yüzde 1’e düsürülmesinin ardindan Elazig’da zabita ekipleri, zincir marketlerde indirimin ürünlere yansitilip yansitilmadigini denetledi.

Önce Alisveris Yaptilar, Sonra Denetlediler
Cumhurbaskanligi karari ile temel gida maddelerinde KDV yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Resmi Gazetede de yayimlanan kararin, 14 Subat Pazartesi günü itibariyle yürürlüge girmesiyle Elazig Belediyesi zabita ekipleri, kent genelindeki marketlerde satilan gida ürünlerinin fiyatlarini inceledi. Ekipler, marketlerde alisveris yaptiktan sonra temel gida ürünlerinde KDV oraninin yüzde 8’den yüzde 1’e düsürülüp düsürülmedigini kontrol etmek üzere denetim yapti. Ürünlerdeki KDV indiriminin yani sira etiket ve kasadaki fiyatlari da karsilastiran ekiplerin kent genelindeki denetimlerinin sürecegi kaydedildi.

"KDV indirimine uyulup uyulmadiginin denetimini yapacagiz"

Denetim hakkinda bilgi veren Elazig Belediyesi Zabita Müdürü Murat Ayaz, “Elazig Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri olarak pazartesi itibariyle temel gida ürünlerinde yapilan yüzde 7’lik indirimden sonra ekiplerimiz sahaya inerek marketlerde reyon ve kasa fislerini kontrol etmek, marketlerin buna uyup uymadigini denetlemek amaciyla sahada bulunmaktalar. Bugün de yine bir markette alisveris yaptik. Listemizi hazirladik reyonlardan yapilan alisverisi kasadan geçirecegiz. Burada yüzde 7’lik KDV indirimine uyulup uyulmadiginin denetimini yapacagiz" dedi.



"Vatandaslar alisveris yaptiktan sonra fislerini kontrol etsin"

Bundan sonra denetimlerin yogunlasacagini vurgulayan Ayaz, "Herhangi bir sikinti gördügümüzde idari yaptirimin tutanagi düzenlenip cezai islem uygulanacaktir. Uyan marketlere de tesekkürlerimizi iletecegiz. Yapilan denetimler sonrasinda ne kadar uyulup ne kadar uyulmadigini tarafimizdan tespit edilecektir. Ekiplerimiz su anda günlük her bölgede denetimlere baslamis bulunmaktadir. Pazartesiden bu yana günlük 15 markettin denetimi sürekli yapilmaktadir. Vatandaslar alisveris yaptiktan sonra fislerini kontrol etsinler. Herhangi bir sikinti gördükleri anda bize bildirmelerini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA