Ögrenciler Ustalarla Bulusacak

Gölcük Belediyesi, unutulmaya yüz tutmus sanatlari gelecek kusaklara aktarma hedefiyle "Ögrenciler Ustalarla Bulusuyor" etkinligi düzenleyecek.

Gölcük Belediyesi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün is birliginde, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde "Ögrenciler Ustalarla Bulusuyor" etkinligi düzenlenecek. 28 Subat-2 Mart tarihlerinde saat 09.00-15.00 saatleri arasinda gerçeklesecek etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanligi Somut Olmayan Kültürel Miras Tasiyicisi unvani bulunan sanatçilar ögrencilere; Tokat baski, parmak dokuma ile yörek bagi ve keçe sanati egitimleri verecek.

Egitimler kapsaminda ilk olarak 28 Subat günü Tokat yazma baski ve kalip oyma ustasi Kültür Turizm Bakanligi Devlet Sanatkari Yasemin Erten tarafindan ögrencilere Tokat baski sanati hakkinda egitimler verilecek. Egitimlerde ögrenciler, geleneksel yöntemler kullanarak Tokat baski çalismalari yapacak.

Etkinliklerin ikinci gününde ise Sivas’tan Gölcük’e gelecek olan Dokuma Ustasi Onur Baspinar, ilçede ögrenim gören ögrencilere; parmak dokuma ile yörek bagi teknigini ögretecek. 1 Mart günü düzenlenecek egitimin devaminda dokuma tezgahlarinin basina geçecek ögrenciler, rengarenk ipliklerle kendi dokuma ürünlerini ortaya çikaracak.

Egitimlerin son günü olan 2 Mart’ta ise keçeci Mehmet Yilmaz tarafindan ögrencilere; keçe sanati ögretilecek. Ögrenciler, aldiklari egitimlerin ardindan keçe sanati ile çesitli ürünler üretecek.
Kaynak: İHA