Kendi Serumunu Kendi Üretti

Son yillarda saç sagligi önem kazanirken, saçlarinin asiri dökülmesinden rahatsiz olan Selahattin Filiz, 2 yilin sonunda dogal bitkilerden dökülmeyi önleyici ve yeni saç olusumuna destek veren serum üretti. Filiz, serumun yüzde 10 oraninda yani saç çikardigini belirtti.

Kendi Serumunu Kendi Üretti
Son yillarda saç sagliginin önem kazanmasiyla, saçlarinda dökülme sorunu yasayanlar da yeni arayislar içerisine girdi. Kozmetik sektörü de kellikle mücadele edenlerin ve daha saglikli saçlara kavusmak isteyenlerin arayislarina cevap verdi. Yillardir saç dökülmesi ile mücadele eden Platin Hair Kozmatik Firma Sahibi Selahattin Filiz’de dogal bitkilerden saç dökülmesini önleyici ve yeni saç olusumuna destek veren serum üretti.

Saç dökülmesinden bikip serum ürettigini belirten Platin Hair Kozmatik Firma Sahibi Selahattin Filiz, “Sabah ben uyandigimda yastikta dus altiktan sonra banyo da çok asiri saçlarim dökülüyordu. Bu durumdan asiri rahatsizdim. Çesitli bitki özlerinden karisimlar hazirlamaya baslayip kendimde uygulamaya basladim. Beli bir süreden sonra saçlarimin dökülmesi durdu. Çevremdeki saçlari dökülen arkadaslara tavsiye ettim. Onlarda da ayni etki oldu. Seri üretime geçmeye karar verdik. Laboratuvarlari olan bir kimyager arkadasim vardi. Onla beraber çalismalar yapmaya basladik. Gelistirip ARGE çalismasi yaparak ürünü simdiki haline getirdik. 2 yilin sonunda herkese fayda sunmasi için piyasaya çikarmaya karar verdik. Her tür cilt tipi kullana biliyor. Hiçbir alerjisi yan etkisi yok. Saglik Bakanligi’ndan tüm onaylarini aldik. Yaklasik 300 kisi üzerinde mikrobiyolojik ve dermatolojik testlerini yaptirdik. Testlerde olumlu çiktiktan sonra seri üretime geçtik” diye konustu.



Kullanildiginda yüzde 10 oraninda saç çikardigini vurgulayan Filiz, “Aslinda saç dökülmesi her insanda illa olur. Saçlarimiz vitamin eksikliginden dolayi, çesitli sebeplerden dolayi fön çekme ve kullandigimiz kozmetik ürünler sebebi ile saçlarimiz günden güne zayiflamaya, kirilmaya ve kopmaya baslar. Böyle oldugu için herkeste saç dökülmesi olur aslinda. Herkesin belli bir oranda saçi dökülüyor. Kimisi yerine yeni saçlar geldigi için fark etmiyor saçlarinin döküldügünün. Bazi kisilerde gelen saçlar çok az oldugu için saç kaybi dedigimiz olay olamaya basliyor ve sonucunda da herkes saç sorunu ile karsilasiyor. Aslinda saçiniz dökülmeye basladigi zaman tam saç kaybi yasamadan bu ürünü kullanmak en güzeli. Saçimiz döküldügü kadar yerine azda olsa yüzde 10 oraninda yeni saçlar çikiyor bizim bu üründe yeni çikan saçlari dökmedigi ve mevcut saçlari korudugu için saçlariniz günden güne gürlesmeye ve daha saglikli olmaya basliyor” dedi.

Serumu 6 aydir kullanmaya basladigini belirten Kerem çetin,” Saçlarim dökülmeye baslamisti. Tabi buda benim piskolojimi bozmustu. Bir arkadasimin tavsiyesi ile kullanmaya basladim. O zamanlar tabi saçlarim sifirdi. Baktim yükselmeye basladi.

6 aydan beri kullaniyorum” dedi.

Berkay Yildirim, ”Saçlarimda çok dökülme vardi. Yaklasik 2 aydir kullaniyorum dökülmesi durdu. Yeni saçlarimin çiktigini göre biliyorum. Çok memnunum. Herkesin kullanmasini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA