Denizli 9. Uluslararasi Ege Asiklar Bayrami Basliyor

DENIZLI – Asiklik gelenegini gelecek nesillere aktarmak için Denizli Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi “Denizli 9. Uluslararasi Ege Asiklar Bayrami” 21 Subat’ta basliyor. Tüm vatandaslarin davetli oldugu kültür söleni Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapilacak.

Denizli 9. Uluslararasi Ege Asiklar Bayrami Basliyor


Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 9’uncusunu düzenledigi Denizli Uluslararasi Ege Asiklar Bayrami 21-22 Subat tarihlerinde gerçeklesecek. 4’ü Türk dünyasindan olmak üzere Denizli’ye gelecek 20 âsik, 21 Subat 2022 Pazartesi günü aksami saat 20.00’de Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yildiz Salonu’nda sahne alacak. Denizlililerle bulusacak asiklar programin ikinci günü, 22 Subat 2022 Sali aksami saat 20.00’de yine ayni salonda düzenlenecek final gecesinde çalip söyleyecek. Iki gün boyunca vatandaslarin ücretsiz olarak takip edebilecegi etkinlikte âsiklar, âsiklik gelenegi ile ilgili bilgi, görüs ve deneyimlerini paylasacak, atisma yarismalari esliginde gelen konuklara müzik ziyafeti yasatacak.

Baskan Osman Zolan’dan davet

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak, Denizli’nin kültürün ve sanatin baskenti olmasi adina çalismaya devam ettiklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, “Türk denilince ilk akla gelen kültürel degerlerimizden olan âsiklik gelenegimize sahip çikmaya devam ediyoruz. Ana yurdumuz Orta Asya’dan bu yana kültürümüzde yasayan bu degerimizi yarinlarimiza aktarmak boynumuzun borcudur. Asirlardir kendine has, Türk töresine ve geleneklerimize uygun yapisiyla, kültürümüzü en özel sekilde yansitan âsiklarimizla bir kez daha bulusacak olmanin mutlulugu içerisindeyiz. Bu özel etkinligimize tüm vatandaslarimizi davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA