Bursa'da Agaç Katliami

Bursa’da orman kiralayan vatandas kiraladigi ormandaki agaçlari keserek katliam yapti.

Bursa'da Agaç Katliami
Nilüfer ilçesine bagli Atlas köyünde Milli Emlak’tan ormanlik arsa kiralayan Murat S, kiraladigi ormanlik alandaki 100 yillik 100 adet çam agacini kesti. Kiraladigi ormandaki tüm agaçlari kesmek isteyen vatandasa köylüler tepki göstererek izni olmadigi için müdahale ederek kesim durdurttu. Hemen yetkililere haber veren köylüler köylerindeki orman katliamina tepki gösterdi. Agaçlarin kesildigi bölgeye giderek inceleme yapan DOGADER yöneticileri ise yetkilileri göreve davet etti. Köylüler kalan agaçlarin da arsayi kiralayan vatandas tarafindan kesilecegi endisesi yasiyor.

Kesilen agaçlari yerinde inceleyen DOGADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, burada yaptigi açiklamada sunlari söyledi, "Nilüfer Atlas köyünde orman katliami yasandigi ihbari üzerine bölgeye geldik. Gördük ki Milli Emlak’tan Atlas köyünde arsa kiralayan vatandas arsadaki 100 yillik 100 adet çam agacini kesmis, muhtemelen buradaki agaçlari keserek buraya bir konteynir yerlestirip bag evi yapacak. Milli Emlak’a ait buna benzer çok sayida mülk var. Buralari Milli Emlak kiralayip gelir elde ediyor. Bu kiralanan alanlarin vasfinin yitirilmemesi lazim, yani burasi orman vasfinda kiralaniyorsa bu sekilde kullanilmali. Tarim alani vasfinda kiralaniyorsa bu sekilde kullanilmali. Kiralandigi alan disinda kullanilmamali. Burada bir katliam yapilmis. 100 yasinda 100 adet çam agaci kesilmis, orman tahrip edilmis, sagolsun muhtarimiz duruma müdahale edip daha fazla agacin kesilmesini önlemis ama vatandas "ben yine kesecegim" demis. Biz Milli Emlak’a sesleniyoruz, lütfen kiraladiginiz yerlerin vasiflarini kontrol edin. Kiraya uygun yerler degilse kiralamayin"

Daha fazla agaç katliaminin önüne geçen Atlas Köyü Muhtari Mustafa Bilgiç, "Köyümüzdeki arsayi kiralayan vatandas burada agaçlari keserken köylüler haber verdi. Hemen yetkili yerleri aradik. Sorduk, "izni var mi" diye. "Bize izni yok" denildi. Biz de halk olarak müdahale ettik. Burada 300 adet çam agaci var buranin tamamen talan edilmesini istemiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA