Buharkentli Gençler, Kütüphaneden Çikmiyor

Kültür Bakanligi isbirligiyle Buharkent Belediyesi tarafindan yeniden ilçeye kazandirilan Halk Kütüphanesi’nde kitap okuma oranlari her geçen gün artarken, gençler de kütüphaneye yogun ilgi gösteriyor.

Buharkentli Gençler, Kütüphaneden Çikmiyor


Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol’un, girisimleriyle ilçeye yeniden kazandirilan Ilçe Halk Kütüphanesi’ne, ilçede ögrenim gören ögrenciler ve vatandaslar büyük ilgi gösteriyor. Kültür Bakanligi isbirligiyle yeniden hayata geçirilen ve her ay ortalama 10 bin kitap trafigi yasanan kütüphanede bin 900 kayitli üye bulunuyor. Daha önceleri atil vaziyette bulunan ve kimsenin faydalanamadigi bir kütüphane olduguna dikkat çeken Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, Kültür Bakanligi isbirligiyle çaga uygun, modern bir kütüphaneyi ilçeye kazandirdiklari için mutlu olduklarini ifade etti.



Kültür Bakanligi ile birlikte 2016 yilinda kütüphaneyi ilçeye kazandirdiklarini ifade eden Buharkent Belediye Baskani Mehmet Erol, gençlerin kütüphaneye gösterdigi yogun ilgiden dolayi mutlu oldugunu ifade ederek; “Önceden sadece üçüncü katta kapisi kilitli, çocuklugumuzdan kalan kitaplarin oldugu, güncel kitaplarin olmadigi ve kimsenin faydalanmadigi bir kütüphaneydi burasi. Simdi ise modern bir kütüphanemiz oldu ve gençlerimizden yogun ilgi görüyor. Önemli olan vatandaslarimiza sartlari saglamak ve o mekanlari sunmak. Bizler de kültürel ve egitime yönelik çalismalari önemsiyoruz” dedi.



Geç saatlere kadar kütüphanede yogunluk olusturan gençlerin fotografini sosyal medya hesabindan paylasan Baskan Erol, paylasiminda “Gece saat 9 ve kütüphanemiz gençlerimizle dolu. Kütüphanemiz gençlerimizin istegi dogrultusunda Pazar ve Pazartesi disinda her gün saat 22.30’a kadar açiktir. Gençlerimizin yogun bir sekilde kütüphanemizi kullanmalari bizi çok mutlu ediyor. Kendilerine basarilar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA