Altieylül'de Hasere Ile Mücadele Kisin Da Sürüyor

Altieylül Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan yürütülen hasere ile mücadele çalismalari devam ediyor.

Altieylül'de Hasere Ile Mücadele Kisin Da Sürüyor
Hasereler ile kis mücadelesine geçtigimiz aylarda baslayan Altieylül Belediyesi, fare popülasyonu ile mücadele için pasta fare zehiri uygulamasi; larva, sivrisinek, karasinek ve hamam böcegi gibi zararlilarin üremesinin önüne geçebilmek için de kanalizasyon hatlarina sicak sisleme uygulamasi yapti. Bu çalismalarinin büyük bir çogunlugunu tamamlayan Saglik Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, tüm bunlara ek olarak larva tespiti ve bu larvalarin ilerleyen süreçte vatandaslarin hayatini olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçebilmek adina gerçeklestirdigi çalismalarini hizlandirdi. Özellikle su birikintileri, süs havuzlari, su kaplari, rögarlar, insaat bodrum sulari, batakliklar, fosseptik, dere ve sazlik gibi sivrisinek üreme alanlarinda; gübrelikler, büyükbas-küçükbas hayvan damlari, çürüyen hayvansal ve bitkisel atiklari, çöplükler ve çöp konteynerler gibi karasinek üreme alanlarinda çalismalarini hizlandirarak sorunu kaynaginda çözüyorlar.

Yaz aylarinda yasam konforunu olumsuz etkileyen hasereler ile mücadelesine geçtigimiz aylarda baslayan Altieylül Belediyesi, üreme alanlarinin kontrol altina alinarak yok edilmesine yönelik yürüttügü faaliyetlerinin büyük bir çogunlugunu tamamladi. Rögar sisleme ve ilaçlama çalismalarinin hemen hemen sonuna geldiklerini ifade eden Altieylül Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Uslu “Su an evcil hayvanlar ile sokak hayvanlarindan kaynaklanabilecek bit, pire ve parazitler için park ve bahçelerimizde kapsamli bir çalisma yürütüyoruz. Vatandaslarimiza dagitilmak üzere hazirladigimiz Sorunu Kaynaginda Çözüyoruz isimli brosürlerimizi de vatandaslarimiza ulastirarak merkez ve kirsal mahallelerimizde onlarla bir araya gelecegiz. Sonrasinda hasere ile mücadele hususunda toplantilar düzenleyerek sivrisinek, karasinek ve diger tüm haserelerin üreme alanlari ile ilgili alinacak önlemler hakkinda vatandaslarimiza verecegimiz brifingler ile sorunu kaynaginda çözecegiz” dedi.

Kaynak: İHA