Alan'da Flamenko

Kadiköy Belediyesi yeni kültür sanat merkezi Alan Kadiköy’de Flamenko etkinliklerine basliyor. Kadiköy Belediyesi ile Cervantes Enstitüsü arasinda imzalanan isbirligi protokolü çerçevesinde hayata geçirilecek projeler serisinin bir ayagi olarak tasarlanan Alan’da Flamenko etkinlikleri 11 Mart 2022 Cuma günü Granada’nin Flamenko âlemine hediye ettigi son yildizlardan Cristina Aguilera’nin “Tarab” adli gösterisi ile basliyor. Nisan ve Mayis ayinda da devam edecek Alan’da Flamenko etkinliklerinin basta Kadiköylüler olmak üzere tüm sanatseverlerin vazgeçemeyecekleri bir alternatif olusturmasi hedefleniyor. Ilerleyen günlerde sanatseverlerle paylasilacak Nisan ve Mayis etkinliklerinin biletleri mobilet üzerinden satisa sunulacak.

Alan'da Flamenko
Cristina Aguilera

Granada’nin son dönemde yetistirdigi önde gelen Flamenko dansçilarindan Cristina Aguilera dans etmeye sekiz yasinda basladi.

Maite Galn’in ögrencisi olarak egitim aldigi Madrid’deki Carmen Amaya Profesyonel Dans Konservatuari’nda Ispanyol Dansi ve Flamenko bölümünden 2010 yilinda mezun oldu. 2015 yilinda Granada’da ilk gösterisi "Encrucijada"yi sundu. O zamandan beri, Ispanya’nin önde gelen Flamenko kurumlariyla isbirligi yaparak çok sayida festival ve gösteriye katildi.

2016’da XX. Sevilla Flamenko Bienali kapsaminda ikinci gösterisi “Corazon Abierto / Açik Kalp”i seyircilerle bulusturdu. Bu gösteriyi 2017 yilinda Alba Heredia ile tasarladigi "Granada" takip etti. 2018’de sahne yönetmenligini Jess Carmona’nin yaptigi “De Agua, Plata y Tierra / Su, Gümüs ve Topraga Dair”in prömiyerini yapti.

2019’da Elhambra Sarayi’nin ünlü bahçesi Generalife’de sahnelenen “Lorca ve Tutku: Düsler Denizi” gösterisine katildi.

2020’de Tarragona’daki Sona Flamenko Festivali’ne katildi ve XXIV. Jerez Flamenko Festivali kapsaminda "De Agua, Plata y Tierra"yi sundu, çok olumlu elestiriler aldi. Bugüne kadar dünyanin farkli ülkelerine çok sayida turne yapan Cristina Aguilera “Alan’da Flamenko” etkinliklerinin açilisini yapmak üzere Türkiye’de ilk defa Alan Kadiköy’de sahne almaya hazirlaniyor.

Tarab

"Tarab", müzikle ortaya çikan cosku halini ifade eden Arapça bir sözcük. Kisinin kendisiyle baglanti kurdugu ve benzersiz bir enerji yakaladigi o trans anini anlatiyor. Bir yandan yogun bir duygusalligi ifade ederken bir yandan da "esriklik", "esrime" veya "büyülenme" gibi anlamlari da içeriyor. Insandaki nese ile hüznün es zamanli olarak harekete geçtigi bir ana isaret ediyor. Tarab’da sarkici ve gitaristin kiskirttigi dansçi izleyicileri de yanina katarak bu davete icabet ediyor.

Programin künyesi ise su sekilde;

Yönetmen, koreografi, dans: Cristina Aguilera

Sarki: Miguel el Lavi e Ismael el Bola.

Gitar: Ral El Perla

Fotografçi: Julio Ruiz

Kostüm: Lpez de Santos / José Galva

Ses: Fali Pipi
Kaynak: İHA