Usak'ta KDV Denetimleri Gerçeklestirildi

Geçtigimiz pazartesi günü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla gida ürünlerinde yüzde 7’lik KDV indirimi uygulandi. Usak Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, sehir genelindeki zincir marketlerde fiyat, etiket ve gida denetimleri gerçeklestirerek yüzlerce ürün inceledi.

Usak'ta KDV Denetimleri Gerçeklestirildi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, geçtigimiz günlerde gida ürünlerinde yüzde 7’lik KDV (Katma Deger Vergisi) indirimi gerçeklestirilecegini açiklamisti. Bu açiklamayla birlikte pazartesi günü gida ürünlerinde vergi indirimi uygulanmaya basladi.

Bununla birlikte harekete geçen Usak Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, kent genelinde bulunan zincir marketlerde fiyat, etiket ve gida denetimleri gerçeklestirdi. Yapilan denetimlerde; marketlerdeki yüzlerce ürünün son kullanma tarihlerine bakilirken; etiket ile kasa fiyati arasinda fark olup olmadigi ve yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanip uygulanmadigi incelendi. Denetlenen isletmeler Zabita Müdürlügü Gida Denetim Birimi’ne bagli gida mühendisleri tarafindan insan sagligina uygun ürün satisi ve hijyen konusunda da degerlendirildi.

Denetimler Siklasacak

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Usak Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kurnaz, hafta basinda alinan yüzde 7’lik KDV indirimi kararinin ardindan ilgili denetlemelerin gerçeklestirilmesi için harekete geçildigini anlatarak, “Vatandasimizin sagligi ve ekonomik refahi bizler için çok önemli. Zabita Müdürlügü Ekiplerimizin basladigi denetimlerde de hedefledigimiz sey, öncelikli olarak bu iki hususun istisnasiz uygulanmasi. Bu anlamda denetimlerimiz siklastirilacak” ifadelerini kullandi.

Kurnaz ayrica, denetim yapilan konularda sikayetleri bulunan vatandaslarin karsilastiklari olumsuzluklari ALO 153 Çagri Merkezi’ne bildirebileceklerini hatirlatti.
Kaynak: İHA