Teç-Sen'den Yetkili Sendikalara Tepki

Tüm Egitim Çalisanlari Sendikasi (Teç-Sen) Adiyaman Il Baskani Mehmet Teker, yetkili sendikalarin kamu çalisanlarina sahip çikmadigini belirterek, tepki gösterdi.

Teç-Sen'den Yetkili Sendikalara Tepki
Teç-Sen Adiyaman Il Baskani Mehmet Teker, basin açiklamasi yaparak, yetkili sendikalari sert bir dille elestirdi.

Baskan Teker, “Kamu çalisanlari 12 yildir sifir zam, sifir seyyanen zam, sifir refah payi almaktadir. Kamu çalisanlarinin gelecegi, umudu ve bagaji sifirlanmistir. Kurumlarin hafizasi, makamlarin, koltuklarin agirliklari sifirlanmistir. Soyut gündemlerle kamu çalisanlari teslim alinmis ve somut olan tüm sorunlar sifirlanmistir. Hakikatin rengi karartilmis ve soldurulmustur. Belirsizlik kangren gibi tüm kurumlari sarmis, çözüm üretimi ve irade sifirlanmistir. Kamu çalisanlarinin sorunlarini çözmek için 12 yildir yetki alan, masaya oturan sifir zamlara imza atip önce kazanim naralari atan sonra sirra kadem basan ideolojik sendika ve ortaklarini sifirlayacagiz. Basma kalip ideolojik siyasi söylemlerle hala kamu çalisanlarini kandirmaya, gelecegimizi karartmaya, umutlarimizi yok etmeye yemin etmisleri sifirlayacagiz. Çilgin maaslar alip, milyonluk araçlarla il il gezip, sirça kösklerinde keyif sürerek kamu çalisanlarina ideolojik barikat kurup, akil vermekten vazgeçmeyenleri her ne pahasina olursa olsun sifirlayacagiz” dedi.

Teker açiklamasinin devaminda, “Kamu çalisanlari olarak bizler, ideolojik sendikal yapilarin kapali kapilar ardinda olusturduklari soyut gündemlerden, kamu çalisanlarinin sürekli boynunun bükük kalmasindan ve sorunlarin çözülecekmis gibi yapilip her defasinda hayal kirikligi yasamaktan biz biktik. Siz bikmadiniz mi? Her yil sifir zam almaktan, eksilen bütçeden, düsen alim gücünden, gelecek korkusundan, karamsarliktan biz biktik. Siz bikmadiniz mi? Okullari, kurumlari egitim ögretime birlikte hazirlayip, egitim ögretime hazirlik ödeneginden kapsam disi olmaktan, öteki olmaktan biz biktik. Siz bikmadiniz mi? 3600 Ek Göstergenin tüm kamu çalisanlarina egitim durumuna göre verilmesi gerekirken, belirli meslek gruplarina verileceginin söylenmesinden, hep unutulmaktan ötelenmekten biz biktik. Siz bikmadiniz mi? Isçi statüsünde görev yapan kamu görevlileri yilda 4 maas ikramiye alirken, emeklilerimiz bayramlarda ikramiye alirken, bayramlari boynu bükük geçirmekten biz biktik. Siz bikmadiniz mi? Ayni odada, yan yana masalarda, ayni görevi üstlenip ayni isi yapan memurlarin, sen 4/A’lisin sen 4/B’lisin diye ayristirilmasindan biz biktik. Siz bikmadiniz mi? Yardimci Hizmetler Sinifinda görev yapan kamu çalisanlarinin ögrenim durumlarina göre bir defaya mahsus Genel idare hizmetler sinifina geçirilmesi teklifinin yillardir T.B.M.M.’de bekletilmesinden biz biktik. Siz bikmadiniz mi?

Hepimiz mutsuzken, hepimiz umutsuzken, hepimiz karamsarken birilerinin kahkahalar atmasindan, ahkam kesmesinden, istikamet belirlemesinden vallahi de billahi de biz biktik. Siz de biktiniz biliyoruz. Sinmekten, ürkmekten, üzülmekten, öteki olmaktan biktiniz biliyoruz. Kamu çalisanlarinin her sorununun çözümü vardir. Tüm sorunlarin çözümü için önce ideolojik siyasi sendikalarin tümünü sifirlayacagiz. Gün, birlik olma zamanidir. Gün, kendi kaderimizi kendimiz belirleme zamanidir. Gün, tohum olup saçilma zamanidir. Gün, ideolojik tüm yapilardan kopup gelecegin insasi için kollari sivama zamanidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA