Aksaray'da Merdiven Alti Gida Üretimine Darbe

Aksaray’da imalathane olarak kullanilan bir depoya düzenlenen operasyonda, merdiven alti üretilen 6 ton 286 kilo peynir, 1 ton 720 kilo bitkisel yag ve 1 ton 625 kilo nisasta ele geçirildi.

Aksaray'da Merdiven Alti Gida Üretimine Darbe
Edinilen bilgiye göre, Aksaray Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesi ekipleri, merkeze bagli Taspinar beldesinde bir depoya merdiven alti olarak tabir edilen usulle gida üretildigi bilgisi üzerine harekete geçti. Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde çalisma baslatan KOM ekipleri, belirlenen depoyu takibe aldi. Yaklasik 1 hafta boyunca yapilan teknik ve fiziksel takibin ardindan yeterli delil ve bulgulara ulasan KOM ekipleri, depoya operasyon düzenledi.

Bos olan ancak merdiven alti gida üretimi için kullanilan ve imalathaneye dönüstürülen depoda, çuval ve kolilere paketlenmis toplam 6 ton 286 kilo peynir, 1 ton 720 kilo bitkisel yag ve 1 ton 625 kilo nisasta ele geçirildi. Depoda ayrica, süt tanklari, peynir yapiminda kullanilan üretim makineleri, peynir kalip olusturma makineleri ve çok sayida çesitli malzemeler bulundu. Operasyonda üretim yaptigi belirlenen A.B. (43) yakalanarak gözaltina alindi. Ele geçirilen peynir ve diger malzemeler imha edildi.

Olayla ilgili baslatilan sorusturmanin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA