Sahil Büfeleri Alanya Belediyesi'ne Devredildi
Alanya’da Kargicak Mahallesi’nden Okurcalar Mahallesi’ne kadar olan sahil büfeleri, Milli Emlak Müdürlügü tarafindan Alanya Belediyesi’ne devredildi. Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer ile Belediye Baskani Adem Murat Yücel arasinda imzalanan protokolle sahil büfelerinin sorumlulugu 10 yil süre ile Alanya Belediyesi’ne devredildi. Sahil büfelerinin Alanya’ya yakisir hale getirilecegini belirten Baskan Yücel, “Tek tip sahil büfesi projemizle sahillerimizde düzen ve disiplini saglayacagiz” dedi.

Alanya Belediyesi’nin Alanya sahillerinde uygulama koyacagi tek tip sahil büfesi projesi kapsaminda gerçeklesen devirle halk plajlarinin sayisi arttirilacak. Alanya Belediyesi’nde gerçeklesen imza töreni ile Alanya’nin Kargicak Mahallesi’nden Okurcalar Mahallesi’ne kadar tüm sahil büfeleri Alanya merkezde oldugu gibi Alanya Belediyesi’ne devredildi.
“Sahil büfeleri tek çati altinda toplanacak”
Protokol sonrasi sahillerde yapilacak çalismaya iliskin bilgi veren Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Kargicak’tan Okurcalar’a kadar sahiller tek çati altinda toplanmis ve tek yerden kontrol edilmis olacak. Sahillerimizin derli toplu olmasi, tek tip büfe uygulamasi, güvenlik, temizlik ve cankurtaran gibi hizmetler halkin kullanimina tamamen açilacak ve sahillerde bir disiplin olacak. Biz Alanya’yi hem denizi, kumu, günesi; hem de cografyasi, kültürü ve sosyal yasantisi ile en güzel sehir yapabilme arzusu ile çalisiyoruz. Yapacagimiz güzel bir uygulama ve güzel bir disiplinle sehrin mutlu, güvenli ve huzurlu olmasi, sahillerinde mutlu, güvenli ve huzurlu olmasini saglayacak. En kisa zamanda imzalamis oldugu protokol uygulamaya geçecek. Tüm Alanya’ya ve turizm sektörüne hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” dedi.
“Alanya Belediyesi elini tasin altina koydu”
Kaymakam Fatih Ürkmezer ise, “Alanya’nin turizmine katkida bulunacak hem yerli hem yabanci bütün misafirlerimizin daha güzel ve daha huzurlu bir sekilde Alanya’nin güzelliklerinde faydalanmalarini saglayacak bir protokol imzaladik. Herkesin bildigi gibi Alanya yaklasik 70 kilometre sahil bandi olan bir yer. Bu sahili biz herkesin efektif bir sekilde kullanmasini istiyoruz. Bu kullanimlarin bir standardizasyonu olsun, güvenli ve huzurlu bir sekilde herkesin faydalanmasini istiyoruz. Çevre ve Sehircilik Bakanligi’mizin bize vermis oldugu onayla Kargicak’tan Okurcalar’a kadar olan 88 noktanin hepsinin Alanya Belediyesi’ne devrini sagliyoruz. Alanya Belediyesi de burada elini tasin altina koyuyor. Bu 88 noktaya büfelerin koyulmasi ile beraber, hem otellerde konaklayanlar hem de Alanya halki güvenli, huzurlu bir sekilde ve standardizasyonu saglanmis bir sekilde sahilleri kullanacak. Huzurlu bir sekilde vatandaslarimizin tatil yapmasini diliyorum” seklinde konustu.
