KMÜ'de Cost Projesi Ile Fermente Gidalar Incelenecek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Gida Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Sulhattin Yasar, ’COST Action CA20128’ adli projede çalisma grubu lideri olarak görev almaya hak kazandi.

KMÜ'de Cost Projesi Ile Fermente Gidalar Incelenecek
Avrupa Birligi COST (Bilim ve Teknoloji Isbirligi) aksiyon projelerinden biri olan COST Action CA20128 adli projede çalisma grubu lideri olarak görev alan Prof. Dr. Sulhattin Yasar, projenin fermente gidalarin saglik üzerine olan fayda ve risklerinin degerlendirilmesini kapsadigini belirterek, "Avrupa Gida Güvenligi Birimi (EFSA) ile koordineli çalisilarak fermente gidalarin mevzuatinin olusturulmasini hedefliyoruz. Ayrica proje kapsaminda fermente gidalar ile ilgili bir dizi arastirma, inceleme ve degerlendirmeler yapilacak" dedi.

Prof. Dr. Sulhattin Yasar, projede görev almasinin ardindan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namik Ak’i makaminda ziyaret etti. Prof. Dr. Sulhattin Yasar’dan proje hakkinda bilgi alan Rektör Prof. Dr. Namik Ak, kendisini tebrik ederek proje kapsaminda yapilacak olan çalismalarda kolayliklar diledi.
Kaynak: İHA