ISKI'nin Suya Zam Teklifi Reddedildi

ISKI Genel Kurulunda Istanbul’da suya yüzde 90 ile yüzde 175 arasindaki zam teklifi AK Parti ve MHP’nin oylariyla reddedildi.

ISKI'nin Suya Zam Teklifi Reddedildi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisinin Yenikapi’daki Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezindeki oturumunda, suya zam teklifinin görüsüldügü olaganüstü ISKI Genel Kurulu gerçeklestirildi.

ISKI Genel Kurulunda suya yüzde 90 ve yüzde 175 oraninda yapilmak istenen zam teklifi gerilimin yasanmasina neden oldu. Tartismalarin ardindan gerçeklestirilen toplantida suya yapilmak istenen zam teklifi AK Parti ve MHP’nin oylariyla reddedildi.

AK Parti IBB Meclisi Grup Baskanvekili ve Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, toplanti sonucunda yaptigi konusmada, “IBB ve buraya bagli ISKI tarafindan yüzde 90 ile yüzde 175 su zammi teklifi getirildi.

AK Parti’nin yüzde 43 ile yüzde 55 arasindaki teklifi ilgili kurum ve CHP tarafindan kabul edilmedigi için Istanbullulari düsünerek CHP’li IBB’ye bagli ISKI’nin getirmis oldugu yüzde 90 ile yüzde 175 arasindaki zam teklifi AK Parti Grubu tarafindan reddedilmistir. AK Parti’nin de yüzde 43 ile yüzde 55 arasindaki teklifi CHP ve yandasi IYI Parti tarafindan kabul edilmemistir” diye konustu.

Göksu o anlari, “Aziz Istanbullular. CHP’li IBB yönetimi bugün meclise yüzde 90’la yüzde 175’e varan oranlarda su zammi getirdi. Oranin fahis oldugunu ve yüzde 43 ile yüzde 55 arasinda kalmasi gerektigini söyledik. CHP grubu bunu kabul etmeyince, Istanbullulara yapilmak istenen bu zamma izin vermedik” notuyla sosyal medya hesaplarindan paylasti.
Kaynak: İHA