Bebegini Havuzda Dogurdu
Izmir’de yasayan 29 yasindaki Ayça Büyükmete Gökçe, bebegini suda dogurdu. Dogumhaneye kurulan havuzda dünyaya gelen Artur bebegin dogum ani, cep telefonu kamerasi ile kaydedildi.

“Suda dogum sanciyi düsürdü”
Yasadigi deneyimi anlatan genç anne, “Bebegimi normal dogumla dünyaya getirmek istiyordum. Suyun imkanlarindan faydalanmak ve bebegin travmalarini azaltmak açisindan suda dogum, bana daha çok cazip geldi. Suda dogumun bebegimin sagligi için daha yararli olacagini düsündüm. Karar verdikten sonra Izmir’de suda dogum yapilan hastane ve doktorlari arastirdim. Ebemiz ve doktorumuz sayesinde saglikla bebegimize kavustuk. Bir bebegin hayat gelisinde bence bir travma olusmamasi gerekiyor. Sudan suya geçis oldugu için suda dogumun bebekte travmaya yol açmayacagini düsündüm. Suyun içinde olmak beni çok rahatlatti. Sanciyi düsürdü. Suyun içinde çocugu itmek daha rahat oldu. Annelere suda dogumu tavsiye ediyorum. Çok keyifli bir süreçti” dedi.
Baba Ahmet Utku Gökçe de “Esim suda doguma karar verince ben de onun yaninda oldum. Doguma birlikte girdik, yavrumuzu kucagimiza aldik” diye konustu.
“Suyun rahatlatici etkisi var”
Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Dr. Mustafa Melih Erkan ise suda doguma iliskin su bilgileri verdi:
“Suda dogumu uzun zamandir yapiyoruz. Suda dogumda, suyun rahatlatici etkisini kullanmak bizim için önemli. Dogum, bazen mesakkatli ve zorlu olabiliyor. Bu yüzden bazen ilaç, bazen de ilaç disi yöntemlerle dogumun zor kismiyla basa çikmaya çalisiyoruz. Su da bu noktada isi kolaylastiran faktörlerden biri. Suya girmek, gebeleri rahatlatiyor. Biz de hastanemiz olarak faaliyete geçtigimiz zamandan bu yana suda dogumu yaptiriyoruz. Hastamiz, tanistigimiz andan itibaren suda dogum yapmayi çok istemisti. Suda dogum, aslinda dogal bir dogum yöntemi ve ilaç kullanmiyorsunuz. Ayça Hanim da buna çok hazirlikliydi. Uzun süredir meditasyon ve nefes egzersizleri yapiyordu. Dolayisiyla en basindan beri onunla bu yolda yürüdük ve dogum tam da hayal ettigi gibi oldu. Suyun insan vücudundaki rahatlatici özelligini uzun yillardir biliyoruz. Su, anneye ciddi derecede hareket özgürlügü sagliyor. Annenin bu hareket kolayligi, dogumun daha iyi ilerlemesini, annenin rahatlamasini sagliyor. Anne karninda da suyun içerisinde olan bebegin sudan suya geçisi, dis ortama daha iyi adapte olmasini sagliyor.”
