Aksaray'da Hasan Dagi Manzarali Kayak Keyfi

Son 50 yilin en iyi kar yagisini alan Aksaray’da vatandaslar çoluk çocuk Hasan Dagi manzarali kayak keyfi yapti. Dron ile görüntülenen vatandaslarin kayak keyfi, Hasan Dagi’nin essiz manzarasi ve görkemiyle birlikte renkli görüntülere sahne oldu.

Aksaray'da Hasan Dagi Manzarali Kayak Keyfi
Son 50 yilin en iyi kar yagisini alan Aksaray’da özellikle yüksek kesimlerde kar kalinligi bir metreye kadar ulasti. Zaman zaman eksi 20’lere kadar düsen hava sicakligiyla da geçmis yillara göre en soguk kis mevsimini yasayan Aksaray halki, soguga ragmen beyaza bürünen Hasan Dagi’nin eteklerinde çoluk çocuk kayak keyfi yapti. Dron ile görüntülenen Hasan Dagi manzarali kayak keyfi renkli görüntüler olusturdu. 7’den 70’e posetlerle kayan vatandaslar gönüllerince doyasiya eglendi.

Ailesi ve torunlariyla kayak ve piknik yapmaya gelen Mustafa Yunak (57), “Çocuklarla bir degisiklik olsun diye geldik. Bir kar piknigi yapalim, sucuk ekmek yiyelim, bir eglence olsun diye çiktik geldik. Torunlarla, çocuklarla beraber böyle bir karda bulabildigimiz bir yerde kendi imkanlarimiz ile kayak yapiyoruz. Naylon, branda, kova gibi dogal malzemeleri kullanarak kendimize böyle bir eglence olusturduk. Hasan Dagi’nda kayak keyfi yapiyoruz. Aksaraylilara tavsiye ederim, degisik bir hava, degisik bir eglence, aileyle bütünlesme, ayri bir atmosfer olusuyor” dedi.

Kayak yapan çocuklar ise, “Kayak yapiyoruz hepimiz, güzel gidiyor. Hasan Dagi’nda kayak yapiyorum, bütün herkes geldi kayak yapiyoruz. Çok hosuma gidiyor” ifadelerini kullandi.

Kamil Karadal (34), “Güzel bir kar yagisi oldu Aksaray’da. Yukari kisma bir pist ayarladik. Orada kar eglencesi yaptik, karin tadini çikardik. Güzel oldu. Hasan Dagi’nda kayak keyfi yapiyoruz, herkesi bekleriz. Erciyes gibi oldu yani” diye konustu.

Kaynak: İHA