Manisa'da Aranan 9 Sahis Yakalandi

Teröristbasi Abdullah Öcalan’in yakalanmasinin yildönümü dolayisiyla Manisa’nin Turgutlu ilçesinde herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için emniyet güçleri tarafindan gerçeklestirilen uygulamalarda farkli suçlardan aranan 9 kisi yakalandi.

Manisa'da Aranan 9 Sahis Yakalandi
Teröristbasi Abdullah Öcalan’in 15 Subat 1999 tarihinde yakalanmasinin yildönümünde, PKK/KCK terör örgütü yandaslari tarafindan ülke genelinde çesitli eylem ve etkinlikler düzenlenme ihtimaline karsi örgüte müzahir yerler, siyasi parti binalari, kamu binalari, halkin yogun olarak bulunabilecegi yerlerin kontrol edilmesine yönelik, Manisa’nin Turgutlu ilçesinde 14 Subat saat: 19.00-00.00 saatleri arasinda 110 personel ve 16 ekiple yapilan uygulamalarda 887 kisinin GBT’si sorgulandi. 87 aracin kontrol edildigi uygulamada 16 araç sürücüsüne cezai islem uygulanirken 2 araç da trafikten men edildi. Araç sürücülerine toplam 26 bin 635 TL ceza kesildi. Uygulama sirasinda 42 kahvehane ve kafe ile 9 birahane kontrol edilirken 2 yoklama kaçagi tespit edildi.

Yapilan uygulama sirasinda farkli suçlardan aranan 9 kisi de yakalandi.

Uygulama sirasinda ayrica G.S. (42) isimli süpheli sahisdan 1 adet ruhsatsiz tabanca ele geçirildi. Sahsin emniyetteki islemlerinin ardindan adli makamlara sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA