Burdur'da KDV Denetimi

Burdur Ticaret Il Müdürlügü temel gida maddelerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardindan KDV denetimleri yapti. 129 isyerinde 631 ürünün denetimi yapildi.

Burdur'da KDV Denetimi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in temel gida maddelerinde Katma Deger Vergisini (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildigi yönündeki açiklamasinin ardindan mevzuat düzenlemesi de 14 Subat 2022 tarihi itibariyle Resmi Gazetede yayimlandi. Bu kapsamda Ticaret Il Müdürlügü tarafindan araliksiz devam eden haksiz fiyat ve fiyat etiketi denetimlerinin yani sira KDV denetimleri yapilmaya baslandi. 11-12-13 Subat 2022 tarihinde geçerli olan fiyatlar esas alinarak KDV indirimi uygulamasinin yürürlüge girdigi 14 Subat 2022 tarihi ve sonrasi için geçerli fiyatlarin karsilastirilmasi suretiyle denetimler yapilmaya baslandi. Ticaret Il Müdürlügü ekipleri tarafindan yerel marketler, temel gida satisi yapan isyerleri ve zincir marketlerden olusan 29 isyeri ve 165 ürün denetimi, Sali Pazarinda bulunan 84 satici ve 358 ürün denetimi, 16 firmada 108 adet temel gida denetimi yapti.

Ticaret Il Müdürü Aylin Sacide Çaglar konu ile ilgili yaptigi açiklamada, “Yasal düzenlemeler ve güncellemeler titizlikle takip edilerek, Ilimizde herhangi bir aksakliga sebebiyet vermemek için denetim çalismalarimiz devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA