Ukrayna Büyükelçisi Bodnar Adana'da

Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, ülkelerinin toprak bütünlügüne degismez destegi için Türkiye’ye tesekkür etti.

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar Adana'da
Büyükelçi Vasil Bodnar, Türkiye Ukrayna Dostluk Ormani’na fidan dikim törenine katilmak üzere Adana’ya geldi.

Büyükelçi Bodnar’in Adana ziyareti Adana Valisi Dr. Süleyman görüsmesiyle basladi.

Büyükelçi, ülke toprak bütünlügüne degismez destegi için Türkiye’ye tesekkür edip Ukrayna’nin çevresindeki durum ve son gelismelerle ilgili bilgi verdi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar gerçeklesen görüsmede, bölgelerarasi isbirliginin güçlendirilmesi, Adana ile Zhytomyr arasinda iliskilerin kurulmasi, Ukrayna ile Türkiye arasinda bölgesel düzeyde direk is temaslarinin gelistirilmesi konularina vurgu yapildi.

Büyükelçi Bodnar, Baskan Akay’a Adana’daki Ukrayna diasporasina ve Lina Kostenko Parkinin açilisina destegi için tesekkür etti ve bir dizi gelecek ortak projeleri görüstü.

Ukrayna’nin Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, ardindan Türkiye Ukrayna Dostluk Ormani’ndaki fidan dikim törenine katildi.

Kaynak: İHA