Yaramaz Tosun Yine Durmadi

Kocaeli’de daha önce de birkaç kez bulundugu ahirin üst katina çikan "Kömür" isimli tosun yine durmadi. Bir daha çikmamasi için konulan engelleri boynuzuyla asan tosun, yine çiktigi üst katta mahsur kaldi. Itfaiye ekiplerine de zorluk çikaran yaramaz tosun, tarakla tüyleri taraninca sakinlesti.

Yaramaz Tosun Yine Durmadi
Olay, Kartepe ilçesine bagli Derbent Mahallesi Atif Erçikan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce de ahirdan kaçip balkona çikan Kömür isimli yaramaz tosun, yine ayni yere çikinca mahsur kaldi. Merdivenlerin önüne yukari çikmamasi için sahibi Ismail Engin tarafindan konulan bariyerleri boynuzlariyla asan Kömür balkona çikti. Tosun, daha önceki çikislarinda oldugu gibi merdivenlerden geri inemeyince çiktigi yerde yine mahsur kaldi.

Tarakla tüyleri taraninca sakinlesti

Tosununun yine balkonda oldugunu fark eden sahibi Ismail Engin, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekibi sevk edildi. Vinçli itfaiye araciyla indirilmeye çalisan tosun, ekiplere de zorluk çikardi. Komsusundan aldigi tarakla tosunun tüylerini taramaya baslayan Ismail Engin, bu yöntemle hayvanin sakinlesmesini sagladi. Tosunun sakinlesmesi itfaiye ekiplerine de rahat bir nefes aldirdi. Sahibinin Kömür’ü taradigi sirada ekipler de tosunun gövdesini vinçle indirilmesi için bagladi. Daha sonra kontrollü bir sekilde asagiya indirilen Kömür, mahsur kaldigi yerden kurtarilarak sahibine teslim edildi.

"Üste çikip makinistlik yapmak istiyor"

Ne yaparsa yapsin Kömür’ün yukari çikma hevesinden bir türlü vazgeçmedigini söyleyen Ismail Engin, "Ne yaptiysam yine de boynuzlariyla kirip atiyor. Merdivenden geri inemiyor. Itfaiyeci arkadaslari da çok yordum, Allah razi olsun onlardan. Inmeye ikna olmadigi için mecbur taradim. Taranmak hosuna gidiyor. Burasi tarihi sinema binasi. Herhalde üste çikip makinistlik yapmak istiyor" diye konustu.

Tosunun ahirinin tam karsisindaki evde yasayan komsu Ismail Uzun ise, "Kömür, yilbasindan bu yana yüksekleri sevdi. Her zaman yükseklere çikiyor. Sahibi ne yaparsa yapsin kaçiyor. Sahibini her aradigimda ’Yine kaçti mi?’ diyor. Sürekli atraksiyon halindeyiz. Kömür’ümüz mahallenin gülü oldu" dedi.

Kaynak: İHA