Vergi Indirimi Memnuniyetle Karsilandi

Sivas Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Abdulkadir Hastaoglu, temel gida ürünlerindeki vergi oraninin yüzde 1’e indirilmesini memnuniyetle karsiladiklarini belirtti.

Vergi Indirimi Memnuniyetle Karsilandi
TOBB Vergi Komisyonu Baskani, TOBB Vergi Danisma Kurulu Üyesi ve Sivas Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Abdulkadir Hastaoglu, temel gida ürünlerindeki vergi indirimini degerlendirdi.

Baskan Abdulkadir Hastaoglu yaptigi açiklamada; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) bünyesindeki Vergi Komisyonumuz, vergi mevzuatini incelemek, vergi yasalarinda yapilmasi gereken düzenlemeler ile hazirlanan taslaklar konusunda çalismalar yapmak, birlik baskaninin havale edecegi konulari incelemek ve rapor hazirlamak üzere toplantilar düzenlemektedir. Vergi Komisyonu ve Vergi Danisma Kurulumuz tarafindan alinan kararlar TOBB Baskanimiz M. Rifat Hisarciklioglu tarafindan Maliye Bakanimiza iletilmektedir. Bilindigi üzere taleplerimiz dogrultusunda, 27 Kasim 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayinlanan 2011/2466 sayili Bakanlar Kurulu Karari ile küçük ve büyük bas hayvanlarin ve kümes hayvanlarinin etleri ve sakatatlarinin toptan teslimlerinde uygulanacak KDV orani yüzde 8 den yüzde 1’e indirilmisti. Toptan teslimlerde KDV oraninin indirilmesine ragmen perakende teslimlerde yani nihai tüketiciye yapilacak teslimlerde KDV orani indirilmemis, yüzde 8 olarak uygulanmaya devam etmistir. Yaptigimiz çalismalar neticesinde, TOBB Vergi Komisyonu ve Vergi Danisma Kurulu toplantilarimizda sürekli dile getirmis oldugumuz temel gida ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi talebimize iliskin kararin Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmesi bizleri memnun etmistir. Gida maddelerinde KDV indirimi yapilmasi talebimize duyarsiz kalmayarak gerçeklesmesini saglayan TOBB Baskanimiz M. Rifat Hisarciklioglu’na, Hazine ve Maliye Bakanimiz Nureddin Nebati’ye ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a üyelerimiz ve is dünyamiz adina tesekkür ediyorum. Ülkemize, milletimize ve üyelerimize hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA