Talas'a Çok Yönlü Dini Tesis

Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait arsa üzerine hayirsever Abdullah Bagceci tarafindan Mevlana Mahallesi’ne yapilacak olan cami, Kur’an kursu, kütüphane ve sadirvandan olusan külliyenin protokolü imzalandi.

Talas'a Çok Yönlü Dini Tesis
Baskanlikta gerçeklesen imza törenine Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Ilçe Müftüsü Bünyamin Turgut ve hayirsever Abdullah Bagceci katildi.

Mevlana Mahallesi Hulusi Akar Bulvari ile Sehit Fatih Duman Sokak arasindaki 2 bin 500 metrekare alanda yapimi gerçeklesecek olan külliye, içerisinde cami, Kur’an kursu, kütüphane ve sadirvan olarak hizmet verecek. 800 metrekare alana oturumu planlanan dini tesisle bölgedeki 12 bin kisinin ihtiyaci karsilanacak.

Konuyla ilgili kisa bir degerlendirmede bulunan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, çok yönlü kompleksle ilgili, “Camimiz, ayni anda 1000 kisiye hizmet verecek sekilde dizayn edilecek ve proje kapsaminda yer alan Kur’an kursu ile kütüphanemiz de bölge sakinlerimizin ihtiyaç duyacagi, her türlü gereksinimleri düsünülerek eksiksiz bir sekilde tasarlanacak. Allah hayirseverimizden razi olsun. Simdiden mahallemize hayirli olsun. Cemaati bol olsun” dedi.

Konusmalarin ardindan tesisin protokolü imza altina alindi.
Kaynak: İHA