Petrol zamanı! 3 ilimize ruhsat verildi

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizin dünya enerji piyasasına etkileri Türkiye için kendi kendine yeterli olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Karadeniz'de bulunan büyük doğal gaz rezervi ile bölgede yapılan hidrokarbon arama faaliyetleri zirve yaparken yeni bir gelişme de petrol için yaşandı. Çanakkale, Tekirdağ ve Hakkari'deki üç ayrı sahada petrol aranmaya başlanacak.

Petrol zamanı! 3 ilimize ruhsat verildiEnerji fiyatlarında yükselen artış tüm dünyayı etkiledi. Mevcut durumda enerji ithalatçısı olan Türkiye de derinden etkilendi.

Küresel krizlerin faturasını en aza indirgemek isteyen Ankara, gaz arama faaliyetlerinin yanı sıra petrol kaynaklarını bulmak için de harekete geçti.

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'ye Çanakkale, Tekirdağ ve Hakkari'deki üç ayrı saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Petrol zamanı! 3 ilimize ruhsat verildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'ye Çanakkale ve Tekirdağ il sınırları arasında kalan 5 bin 549 hektar, Tekirdağ'daki 14 bin 454 hektar ve Hakkari'deki 22 bin 212 hektar yüz ölçümlerine sahip sahalar için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.