Kiliçdaroglu, Buca Metrosu'nun Temelini Atacak

Izmir’de Buca Metrosu’nun temeli yarin atiliyor. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da katilacagi törene tüm Izmirlileri davet etti. Törene katilmak isteyenler için Karsiyaka, Bostanli, Bayrakli, Konak, Gaziemir, Balçova, Narlidere ve Güzelbahçe’den Buca’ya saat 15.00’te hareket edecek ekspres hatlar olusturuldu.

Kiliçdaroglu, Buca Metrosu'nun Temelini Atacak
Izmir Büyüksehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük yatirimi Buca Metrosu’nun temelini yarin atiyor. Törene CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da katilacak. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir halkina seslenerek, “Güzel Izmir’imize sevgimizi gösterecegimiz, coskumuzu ve gururumuzu paylasacagimiz, birlikte sarkilar söyleyecegimiz törenimize hepinizi bekliyoruz” dedi.

Karsiyaka, Bostanli, Bayrakli, Konak, Gaziemir, Balçova, Narlidere ve Güzelbahçe’den Buca’ya saat 15.00’te hareket edecek ekspres hatlar olusturularak, vatandaslarin alana gelmesi saglanacak.

Buca Metrosu’nun temel atma töreni Sirinyer Pazaryeri’nin arkasindaki Sirinyer ESHOT Garaji’nda (Cemil Seboy Caddesi) saat 17.00’de olacak. Törenin ardindan sanatçi Zeynep Bastik konser verecek. Çamlikule Istasyonu’nun bulunacagi alanda ise Buca Metrosu’nun kazisi baslayacak. Tören sirasinda kazi görüntüleri es zamanli olarak ekrana yansitilacak.

Törene katilmak isteyenler için ulasim kolayligi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, törene katilmak isteyenlere ulasim kolayligi saglamak için ekspres hatlar olusturdu. Otobüsler 15.00’te Karsiyaka (Karsiyaka Iskele ve Bostanli Iskele), Bayrakli (Bayrakli Iskele, Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal Caddesi Atatürk aniti önü-Sevgi Yolu baslangici-Bornova Migros önü), Konak (Kemer Aktarma Merkezi ve Konak AKM önü-304 No’lu otobüs duragi), Gaziemir (Abdullah Arda Meydani), Balçova (Fahrettin Altay tramvay duragi önü-Üçkuyular Meydani), Narlidere (Narlidere AKM önü) ve Güzelbahçe’den (Güzelbahçe AKM önü) hareket edecek. Temel atma törenine katilmak isteyenler IZBAN’i kullanarak da trafige takilmadan dogrudan tören alanina ulasabilecek. Törenin yapilacagi alan Sirinyer IZBAN Istasyonu’nun yakininda yer aliyor.

12 milyar liralik dev yatirim

Buca Metrosu hatta çalisacak trenlerle 765 milyon euroya mal olacak ve yaklasik 12 milyar liralik maliyetle tamamlanacak. 13,5 kilometrelik hatta sahip Buca Metrosu, Izmir Büyüksehir Belediyesinin kendi ekonomik gücüyle insa edilecek. Buca Metrosu’nun 4 yil içinde tamamlanmasi öngörülüyor. Izmir Hafif Rayli Sistemi’nin 5. asamasini olusturan hat, Üçyol Istasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tinaztepe Kampüsü-Çamlikule arasinda hizmet verecek. Hat, 11 istasyondan olusacak. Üçyol ile baslayan hatta sirasiyla Zafertepe, Bozyaka, General Asim Gündüz, Sirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanaga Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlikule istasyonlari yer alacak. Buca hatti, Fahrettin Altay-Bornova arasinda çalisan ikinci asama hatti ile Üçyol Istasyonu’nda, IZBAN hatti ile de Sirinyer Istasyonu’nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek.
Kaynak: İHA