Kanada'da Kiev'deki Büyükelçiligini Lviv'e Tasidi

Kanada, Rusya-Ukrayna arasindaki gerilimin nedeniyle Ukrayna’nin baskenti Kiev’deki büyükelçiligini geçici olarak Polonya sinirina yakin olan Lviv’e tasidigini duyurdu.

Ukrayna-Rusya arasindaki gerilim devam ederken, Kanada, Ukrayna’nin baskenti Kiev’deki büyükelçiligini geçici olarak Polonya sinirina yakin olan Lviv’e tasidigini duyurdu.

Büyükelçiligin tasinma nedeni olarak Ukrayna sinirindaki Rus birliklerinin konuslandirilmasinin neden oldugu durumun kötülesmesi gösterildi.

Kanada Disisleri Bakani Melanie Joly yaptigi açiklamada, "Ukrayna’daki güvenlik durumu personelimiz için uygun hizmetleri ve yeterli güvenligi garanti etmemize izin verir vermez, Kiev’deki büyükelçilikteki faaliyetlere devam edecegiz" dedi.

Kanadalilari Ukrayna’ya seyahat konusunda uyaran Joly, “Kanadalilar Ukrayna’ya tüm seyahatlerden kaçinmali. Su anda ülkede bulunanlari ise derhal Ukrayna’yi terk etmeye çagiriyoruz” dedi.

Öte yandan su ana kadar Avustralya ve ABD Kiev’deki büyükelçiliklerini, Polonya sinirina 70 kilometre mesafedeki Liviv’e transfer etti.
Kaynak: İHA