Egitimcilerin Vefa Bulusmasi

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi 30. yil Vefa Bulusmasi duygusal anlara sahne oldu. Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer, "Bizim sendikacilik anlayisimiz kurus sendikaciligi degil, durus sendikaciligidir. Biz sendikaciligi, digerlerine göre degil, degerlerimize göre yapiyoruz" dedi.

Egitimcilerin Vefa Bulusmasi
Egitim Bir-Sen’in kurulusunun 30. yildönümü nedeniyle Adana’da bir vefa programi düzenlendi.

Programa daha önce Egitim Bir-Sen Sube Baskanligi yapan Necdet Öner, Seyfullah Utku Sariaslan, mevcut ve geçmis dönem ilçe baskanlari, divan üyeleri ve merkez ilçe yönetimleri katildi.

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi tarafindan Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçeklestirilen program Sube Baskan Yardimcisi Ferhat Duran tarafindan okunan Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Egitim-Bir-Sen Adana Subesi’nin kurulusundan bu yana baskanligini yapan isimlerin ve önemli olaylarin yer aldigi sinevizyon gösteriminin ardindan programin selamlama konusmasini Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Adana Sube Baskani Mehmet Sezer yapti.

Sözlerine Egitim-Bir-Sen’in kurucu Genel Baskani, sair, mütefekkir, yazar Mehmet Akif Inan’in, "Bütün giysileri yirtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri" dizeleriyle baslayan Baskan Sezer,“Sadece bir sendika degil ayni zamanda bir vefa hareketi olan Egitim-Bir-Sen’in kurus degil durus sendikaciligi yaptigini, digerlerine göre degil degerlerine göre hareket ettiklerini söyledi.



Programa katilim saglayan herkese tesekkür eden Sezer; "Bir arada olmayi, yan yana durmayi, omuz omuza mücadele etmeyi ögütleyen medeniyet anlayisimiza uygun olarak bugün birlik ve beraberlik içinde bir araya geldik. "Insan nisyanla maluldür, unutur" derler. Ancak biz unutamayiz. Ani, çagi, insani ve insanligi ihya olarak gördügümüz davamiza hizmet ederken veya hizmeti sonrasinda vefat eden basta kurucu genel baskanimiz Mehmet Akif Inan’i, geçtigimiz yil yitirdigimiz Genel Baskan Yardimcimiz Mithat Sevin’i, Erol Battal’i, eski Sube Baskanlarimizdan Mustafa Yakar’i, yine geçtigimiz yil yitirdigimiz Hidir Ünverdi kardesimi unutmadik, unutamadik, unutmayacagiz. Unutulmazlarimiza da rabbimden rahmet diliyorum" dedi.

Baskan Mehmet Sezer’in ardindan Necdet Öner ve Seyfullah Utku Sariaslan da sendikal hatiralarini anlatti.

Programda katilimcilara çesitli hediyeler takdim edildi.

Ankara’da da Egitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafindan 81 ilden sendikacilarin katildigi 30. Yil Vefa Bulusmasi düzenlendi.

Programa Adana’dan Sube Baskani Mehmet Sezer ile önceki dönem Sube Baskanlarindan Mehmet Demirci, Necdet Öner, Aydin Gül, Mehmet Akkoç ve Egitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu Sube Baskani Mehmet Benli de katildi.

Kaynak: İHA