Balikesir EMITT'te Iz Birakti

Dünyanin ve Türkiye’nin dört bir yanindan tatil rotalarini bir araya getiren 25. EMITT Fuari’nda Balikesir, tanitim faaliyetleriyle iz birakti.

Balikesir EMITT'te Iz Birakti
45 binin üzerinde ziyaretçiyi agirlayan dünyanin en büyük 5 turizm fuarindan biri olan Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) Balikesir Büyüksehir Belediyesi ile paydaslari Valilik, Güney Marmara Kalkinma Ajansi, Ticaret Odasi, Sanayi Odasi, Ticaret Borsasi tarafindan sehrin marka degerleri tanitildi. Istanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 9-12 Subat tarihleri arasinda gerçeklestirilen EMITT’te Balikesir’in ilçelerinin öne çikan potansiyelleri, dogal güzellikleri, kültürü, tarihi, essiz sahilleri, turizm destinasyonlari ve gastronomisini tüm dinamikleriyle anlatan Büyüksehir Belediyesi, fuarin en büyük stantlarindan birinde dört gün boyunca sölen havasinda etkinlik ve söylesiler düzenledi.

Balikesir Pullusu yöresel kiyafeti defilesinden Sindirgi Yagcibedir halisi dokumasina, tahta kasik yapimindan Balikesir kahvaltisi tanitimina, sehrin gastronomisi üzerine ünlü seflerin söylesi ve etkinliklerinden 50 Peynirli Sehir Balikesir ile Zeytin Ülkesi Balikesir kitaplarinin tanitimina, Türkiye’nin ilk gastronomi atlasi olacak Balikesir Gastronomi Atlasi’nin protokol imzasinin gerçeklestirilmesinden yagli güres ve halk oyunlari gösterilerine, genç yeteneklerin müzik dinletilerinden cografi isaretli ürünlerin tanitilmasina kadar dolu dolu geçen fuarda Balikesir, 54 ülkeden 200’ün üzerinde turizm operatörüne tanitildi.

Balikesir iz birakanlar arasinda yer aldi

Balikesir’i kapsamli ve etkin bir sekilde anlatmak için her ayrintiyi düsünen Büyüksehir Belediyesi, gösterisli standi, görsel sovlari ve son güne kadar devam eden tanitim faaliyetleriyle fuarin iz birakanlari arasinda yer aldi. On binlerce kisinin ziyaret ettigi Balikesir standi. ilçe belediye baskanlari, diger illerin belediye baskanlari ve ünlülerin yani sira Balikesir Milletvekilleri Yavuz Subasi, Mutlu Aydemir ve Ahmet Akin’i agirladi.
Kaynak: İHA