BIGIAD'dan Kis Etkinligi

Bitlis Girisimci Is Adamlari Dernegi (BIGIAD) tarafindan kis etkinligi düzenlendi.

BIGIAD'dan Kis Etkinligi
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleskesi Kampüsünde düzenlenen etkinlikte is adamlari ve vatandaslar hem kayak yapti hem de davul zurna esliginde halay çekti.

Etkinlikte gazetecilere açiklamada bulunan BIGIAD Baskani Kemal Inan, ilkini düzenledikleri kis etkinligine vatandaslarin yogun ilgi gösterdigini belirtti.

Bitlis’te çetin geçen kis mevsiminde esnafin is yapamadigindan yakindigini dile getiren Inan, “Kayak pistinin burada olmasi bizim için avantaj. Bizde burada kayarak farkindalik olusturmak istiyoruz. Aksam da ilkini düzenleyecegimiz yemekli, müzikli programimiz var. Programlarin geneli Mardin, Urfa ve Diyarbakir’da oluyor. Neden Bitlis’te de olmasin? BIGIAD olarak üç günlük programimiz var. Herkesi buradaki kayak merkezine bekliyoruz” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastas da, “Bu tesis Türkiye’deki üniversitelerde ilk kurulan kayak tesisi ve baska örnegi de yok. Kisa bir süre önce açilisini gerçeklestirdik. Su anda egitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Farkli yas gruplarinda ve özellikle ögrencilerimiz ve personelimiz egitim aliyor. Burasi sadece üniversiteye degil, Bitlis’e hizmet edecek. Bitlisli hemsehrilerimizde burada hem kayabilecek hem de egitim alabilecek. Bugün önemli bir etkinlik yapiliyor. BIGIAD üyeleri burada güzel bir etkinlik düzenledi.

Insallah bu etkinliklerin sayisi artarak devam eder. Bu baglamda bu tesis ayni zamanda Bitlisli hemserilerimize de burada o imkani saglayacak. Dolayisiyla üniversite ve sehir isbirligi buradan da saglanmis olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA