Van'da Karla Mücadele Çalismasi

Van’da dünden bu yana araliklarla etkili olan kar yagisi ekipleri harekete geçirdi. Gece boyu sorumluluk alaninda küreme ve tuzlama çalismasi yapan Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinde ise yol açma ve kaldirim temizleme çalismasi yürütüyor.

Van'da Karla Mücadele Çalismasi
Gece saatlerinde aniden bastiran kar yagisi ile birlikte harekete geçen Fen Isleri Daire Baskanligina bagli karla mücadele ekipleri, 25 ana arter ve 65 ara arterde gece boyu küreme ve tuzlama çalismasi yapti. Gece boyu canla basla çalisan ekipler, çalismalarina araliksiz bir sekilde devam ediyor.

Kent genelinde 300 araç ve 700 civarinda personelle çalisma yürüten ekipler, sorumluluk alanindaki 6 bin kilometrelik yol aginda muhtemel magduriyetlerin önüne geçmek için yogun bir çalisma yürütüyor.

Ana arterlerde muhtemel buzlanmaya karsi çalisma yapilirken, kapali olan mahalle yollarinin açilmasi için de olaganüstü bir çaba harcaniyor.

Kar yagisi ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 3, Baskale’de 67, Çatak’ta 55, Edremit’te 1, Gevas’ta 13, Gürpinar 71, Muradiye 2 ve Tusba ilçesinde ise 82 olmak üzere toplam 294 yerlesim yerinin yolu ulasima kapandi. Van Büyüksehir Belediyesi ekipleri, kapali yollari açmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.
Kaynak: İHA