Vali Yilmaz Açiklamasi 'Sulama Sistemleri Modern, Verimli Ve Tasarruflu Olmali'

Osmaniye Il Tarim ve Orman Müdürlügü bünyesinde Osmaniye Sektör Paydaslari Toplantisi düzenlendi. Toplantida konusan Vali Erdinç Yilmaz, suyun önemli bir kaynak oldugunu belirterek, sulama sistemlerinin en verimli en modern ve suyu en tasarruflu kullanabilecek sekilde olmasi gerektigini söyledi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Sulama Sistemleri Modern, Verimli Ve Tasarruflu Olmali'
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan Il Tarim ve Orman Müdürlügü Osmaniye Sektör Paydaslari Toplantisi protokol konusmalariyla devam etti. Toplantinin açilis konusmasini yapan Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Ilmeç, “Bildiginiz gibi Kasim ayinda Bakanimizin ilimiz ziyareti sirasinda sektör toplantisi yapilmisti. Sizlerin ilettigi birçok konu hakkinda bakanligimiz çalismalarini yapiyor, birçok konuda da iyilestirmelerini gerçeklestiriyor. Bugünkü toplantimiz da sorun ve çözüm önerilerinin konusulacagi bir toplanti olacaktir” dedi.

Tarim sektörünün pandemide etkilenen sektörlerin basinda geldigini belirten AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmusoglu, “Pandemi sürecinden, tüm dünyadaki her sektörün etkilendigi gibi, en fazla etkilenen sektörlerin basinda da tarim geliyor. Bu anlamda sabirli oldugunuz, dirayetli durdugunuz için, bu konuda destek verdiginiz, ürettiginiz için, üretimden vazgeçmediginiz için tüm üreticilerimize yürekten sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Sorunlarin tespit dilip dogru çözümler üretmede bu tür toplantilarin önemli oldugunu vurgulayan Vali Erdinç Yilmaz, “Önemli olan sorunlarimizi tespit edip, dogru çözümler üretmektir. Bunun yolu da diyalogdan geçer. Bu nedenle diyalog halinde olmak, beraber olmak çok önemli. Öncelikle Osmaniye’miz yer fistiginda öncü bir il. Bunu sürdürmeliyiz. Bunu sürdürmek için bu alanda faaliyet gösteren sektör temsilcilerimizin isini en iyi yapmasi çok önemli. Olabilecek en iyiyi üretmeyi hedeflemeliyiz ki, en iyisi olma yolunda hep ilerlemeliyiz ki bu öncülügümüzü sürdürelim. Zeytin üretiminde de çok önemli bir yere sahibiz. Zeytin üretiminde 5. siradayiz, zeytinyagi üretiminde ise 10. siradayiz. Zeytinin saglik açisindan en verimli sekilde tüketiciye ulasmasi açisindan hepimize görev düsüyor. Kasa destegini elimizden geldigince artiracagiz” ifadelerini kullandi.

Turp üretiminde Kadirli ilçesinin birinci sirada oldugunu söyleyen Vali Yilmaz, “Turp üretiminde modern tesislesme önemli. Ilimizin narenciye üretiminde de önemli bir yere sahip. Narenciyeye zarar veren Akdeniz meyve sinegi konusunda Tarim ve Orman Müdürlügünün çalismalari devam ediyor. Su çok önemli bir kaynak ve çok tasarruflu kullanilmasi gerekiyor. Sulama sistemlerinin en verimli, en modern ve suyu en tasarruflu kullanabilecek sekilde olmasi gerekiyor” diye konustu.

Toplanti, sektör temsilcilerinin soru, görüs, önerileri ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.

Ticaret Borsasi Toplanti Salonu’nda düzenlenen toplantiya Vali Erdinç Yilmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmusoglu, Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Ilmeç, oda ve borsa baskanlari, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile üreticiler katildi.

Kaynak: İHA