'Somut Olmayan Kültürel Miras' Toplantisi

Tekirdag’da olusturulan "Somut Olmayan Kültürel Miras Tespit Kurulu" 2022 yili ilk toplantisi gerçeklestirildi.

'Somut Olmayan Kültürel Miras' Toplantisi
Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Kültürel mirasin korunmasi ve desteklenmesi amaciyla UNESCO tarafindan 2003 yilinda kabul edilen "Somut Olmayan Kültürel Mirasin Korunmasi Sözlesmesi"ne 2006 yilinda Türkiye’nin de taraf oldugu, sözlesmeye taraf olunmasinin ardindan Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma ve Egitim Genel Müdürlügü’nün icraci birim olarak belirlendigi ve ülke sinirlari içinde bulunan somut olmayan kültürel mirasi korumak amaciyla envanter çalismalarini yapmak üzere Tekirdag’da olusturulan "Somut Olmayan Kültürel Miras Tespit Kurulu" 2022 yili ilk toplantisini düzenlendi.

Toplantida, Tekirdag ait somut olmayan kültür mirasi ve yasayan insan hazineleri belirlenerek, gelecek nesillere aktarmak için toplanan komisyon çalismalarina baslandi.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu’nun Baskanliginda yapilan toplantida, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskanligi Kültür Isleri Sube Müdürü Hüseyin Güler, Güzel Sanatlar Tasarim ve Mimarlik Fakültesi ögretim üyeleri Doç. Dr. Oksan Tandogan, Doç. Dr. Mehmet Güven Avci, Il Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürü Ilhan Koçer, Tarih Bilincinde Bulusanlara Dernegi Baskani Hüseyin Bayol ve Namik Kemal Dernegi Baskani Sezai Kurt katildi.

Kaynak: İHA