Sedef Kabas'a Hapis Talebi

Sedef Kabas hakkinda yürütülen sorusturma kapsaminda hazirlanan iddianamede, ’Cumhurbaskanina hakaret’ suçundan ve Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’na yönelik sözleri nedeniyle ise ’kamu görevlisine hakaret’ suçundan toplamda 11 yil 8 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Sedef Kabas'a Hapis Talebi
Bir televizyon programinda söyledigi sözler nedeniyle, ’Cumhurbaskanina hakaret’ suçundan yürütülen sorusturma kapsaminda tutuklanan Sedef Kabas hakkinda iddianame hazirlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan 10 sayfalik iddianamede, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ’müsteki’, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ’magdur’ olarak yer aldi. Iddianamede, süpheli Kabas’in konusmasinin yer aldigi program çözümü ve sosyal medya hesaplarinin incelendigi kaydedildi. Iddianamede, süpheli Kabas’in kamusal tartismaya katki saglamayan, kisilerin seref, haysiyet ve namusu, toplum içindeki itibari, diger fertler nezdindeki sayginligini küçük düsürmeye yönelik ifadelerde bulundugu, bu ifadelerin damgalama amaci tasiyan, nefrete kiskirtma ihtimali olan ve hos görülebilir bir seviyenin üstünde elestiri sinirini asan nitelikte oldugu aktarildi.

Savcilikça hazirlanan iddianamede, Kabas’in Cumhurbaskani Erdogan’a yönelik sözlerinin seref ve sayginligina alenen saldiri mahiyetinde oldugu, açiklanmasinda kamu yararinin olmadigi, somut olayda hakarete varmadan elestirisel düsüncesini açiklama imkani olmasina ragmen hakaret içerikli sarf edilen söz ve beyanlarin Cumhurbaskani Erdogan’i damgalama amaci tasiyan, nefrete kiskirtma ihtimali olan ve hos görülebilir bir seviyenin üstünde elestiri sinirini asan nitelikte oldugu ile basin ve ifade özgürlügünden yararlanilamayacagi kaydedildi. Iddianamede, Kabas’in zincirleme sekilde ’Cumhurbaskanina hakaret’ ve bakanlar Soylu ile Karaismailoglu’na yönelik sözleri dolayisiyla ise ’kamu görevlisine görevinden dolayi hakaret’ suçundan 11 yil 8 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA