Lina Bebek ANKA'da Iyilesti

Ates ve halsizlik sikayeti ile ANKA Hastanesi’ne getirilen ve Septik Artrit tanisi konulan 3 aylik Lina bebek, uygulanan tedavi ile sagligina kavustu.

Lina Bebek ANKA'da Iyilesti
Gaziantep’te yasayan Çakmak çifti, 3 aylik kizlari Lina’yi ates, halsizlik ve kusma sikayeti ile Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirdi. Hastanede Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzm. Dr. Halil Korkmaz tarafindan yapilan kapsamli muayene ve tetkiklerin ardindan bebekte Septik Artrit (eklem enfeksiyonu) bulundugu tespit edildi. Vakit kaybetmeden tedavisine baslanan Lina’ya, 1 buçuk ay süren tedavi uygulandi. Dr. Halil Korkmaz tarafindan takip ve tedavi edilen minik Lina uygulanan basarili tedaviden sonra saglikli bir sekilde taburcu edilerek evine ugurlandi.

Kizinin sagligina kavusmasinin sevincini yasayan Eyüp Çakmak, “Kizim gözlerimin önünde aci çekiyordu. Doktorumuzun uyguladigi tedavi ile su an durumu gayet iyi. O’nu sagligina kavusturarak bana dünyalari veren doktorumuz Halil Korkmaz’a ve tüm hastane çalisanlarina tesekkür ederim. Yakin ilgisinden dolayi hastane yönetimine tesekkür ederim” dedi.

Çocuklarda Septik Artrit’e dikkat

ANKA Hastanesi Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzm. Dr. Halil Korkmaz, Lina’nin durumu hakkinda bilgi vererek, “Lina bize geldiginde durumun degerlendirip hemen tedaviye basladik. 1,5 ay süren tedavinin ardindan kendisini saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Septik Artrit, eklem ve kemik üzerinde en hizli yikim yapan, ciddiye alinmasi gereken bir agrili eklem hastaligidir. Septik Artrit, deri enfeksiyonu veya idrar yolu enfeksiyonu gibi bir enfeksiyon kan dolasiminiz yoluyla bir ekleme yayildiginda gelisebilir. Bir eklemde veya yakininda bir delinme yarasi da mikroplarin eklem bosluguna girmesine neden olabilir. Septik Artrit vücutta bulunan tüm eklemlerde görülebilecegi gibi diz ve kalça gibi asil agirligin tasindigi eklemlerde daha sik görülmektedir. Hastalikta ates, istahsizlik, bulanti ve kusma, halsizlik, ya da Septik Artrit’in olustugu eklemde sislik olmasi, kizariklik, isi artisi, hassasiyet ve hareket etmede zorluk çekmek gibi belirtiler görülmektedir. Çocugunuzda bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden bir uzmana basvurun. Çünkü Septik Artrit’te erken tani ve tedavi son derece önemlidir. Çünkü tedavinin gecikmesi geri dönüsümü olmayan eklem hasarina sebep olabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA